Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Εκδικάζεται αύριο η νέα εργοδοτική αγωγή

Κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια διοργανώνουν, στις 9 π.μ. το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα

Παρά την εργοδοτική τρομοκρατία, τις δικαστικές αποφάσεις, τις αισχρότητες του εργοδοτικού συνδικαλισμού, τη ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης στους δουλέμπορους, οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους, στηριγμένοι στο κύμα αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων, των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ. Την Τετάρτη, θα συζητηθεί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η νέα, τέταρτη αγωγή που κατέθεσαν οι πλοιοκτήτες, προκειμένου να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία. Αυτήν τη φορά στρέφονται ενάντια στο Σύλλογο Αιγύπτιων Αλιεργατών Μηχανιώνας, αλλά και προσωπικά στον πρόεδρο και τον γραμματέα, προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια οργανώνουν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, μαζί με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες. Οπως μαζί δίνουν τη μάχη και για την οικονομική στήριξη των απεργών, μέσα από πλατιά εξόρμηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να μην περάσει η προσπάθεια των εργοδοτών να φτάσουν τους απεργούς στην εξαθλίωση για να καμφθούν.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης στους εργοδότες και τους δουλέμπορους, και ξεκαθαρίζει ότι η προσπάθεια των εργοδοτών, των δουλεμπόρων και της κυβέρνησης να εισάγουν παράνομα απεργοσπάστες, για να αντικαταστήσουν τους απεργούς, δε θα περάσει. «Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, θα σταθούν ζωντανή ασπίδα, για να μην περάσει η βαρβαρότητα. Για ό,τι γίνει από εδώ και πέρα στο λιμάνι της Μηχανιώνας, την ευθύνη εξ ολοκλήρου φέρει η κυβέρνηση», σημειώνει.

Καταγγέλλοντας την ανοιχτή στήριξη που δίνει στην εργοδοτική ασυδοσία η κυβέρνηση, υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, στην τριμερή που έγινε την Πέμπτη, δήλωσε στους απεργούς «"Οποιος σας λέει ότι είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμα της απεργίας, σας παγιδεύει"... Ζήτησε από τους Αιγύπτιους αλιεργάτες της Μηχανιώνας να σταματήσουν την απεργία που συνεχίζουν ηρωικά, μέσα σε απίστευτη τρομοκρατία εδώ και 20 μέρες. Αρνήθηκε, κατηγορηματικά, να δεσμευτεί ότι το υπουργείο του θα εφαρμόσει το νόμο (άρθρο 22 του Ν. 1264/82) και δε θα επιτρέψει την πρόσληψη απεργοσπαστών για την αντικατάσταση των απεργών (όπως ζητούν οι εργοδότες)». Η κυβέρνηση «υπηρετεί μόνο τη "νομιμότητα" των κερδών των λίγων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να υπερασπιστούν τη νομιμότητα του δικού τους δίκιου», σημειώνει η ανακοίνωση που, μεταξύ άλλων, καταλήγει: «Οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες δείχνουν το δρόμο σε Ελληνες και ξένους εργαζόμενους».

Τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Αιγύπτιους αλιεργάτες εκφράζουν και οι εργαζόμενοι στις Τηλεπικοινωνίας, μέσα από ψήφισμα που εγκρίθηκε στην προχτεσινή γενική συνέλευση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ταξική αλληλεγγύη σπάει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς(2010-03-30 00:00:00.0)
Ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απεργοσπασία(2010-03-24 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς αλιεργάτες(2010-02-27 00:00:00.0)
Στοχοποιούν το ταξικό συνδικάτο των αλιεργατών(2010-01-27 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των αλιεργατών Μηχανιώνας(2010-01-23 00:00:00.0)
Προχωράνε ενωμένοι και αποφασισμένοι στον αγώνα(2010-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ