Κυριακή 31 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΑΣ «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Οχι στην κατασκευή μεγαλοκαταστήματος

Την πολιτική ενίσχυσης της εισβολής των πολυεθνικών μεγαλοκαταστημάτων στην Πάτρα, σε οικιστικά συγκροτήματα, όπως αυτή δρομολογείται με την προοπτική δημιουργίας εμπορικού κέντρου ηλεκτρονικών ειδών («Μedia Markt») στην περιοχή της Περιβόλας, κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «Πάτρα - Μπροστά».

Συγκεκριμένα, η «Πάτρα - Μπροστά», αναφερόμενη στο θέμα καθώς και στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) την οποία καταψήφισε, επεσήμανε πως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνούν στην κατασκευή ενός ακόμη υπερκαταστήματος, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμη λιθαράκι στην καταστροφή των μικρομεσαίων της πόλης».

Είναι χαρακτηριστικό πως η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) εμφανίζεται ως άλλος Ιανός (με δύο πρόσωπα δηλαδή), καθώς κατά τη διάρκεια της ψήφισης της ΜΠΕ ψήφισε αποχή (μαζί με την παράταξη Δημαρά. Μόνο η παράταξη της ΝΔ του Φλωράτου που είναι και ο ιδιοκτήτης των 27.000 στρεμμάτων όπου θα χτιστούν 3 κτίρια συνολικού εμβαδού περίπου 5.000 τετραγωνικών μέτρων που απαιτούνται για τις ανάγκες του πολυκαταστήματος ψήφισε υπέρ), όταν πριν από λίγους μήνες με πολιτικές τους αποφάσεις άνοιξαν το δρόμο για την επέλαση των πολυεθνικών και σε οικιστικά συγκροτήματα.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Πάτρα Μπροστά», «οι δυνάμεις αυτές θωράκισαν θεσμικά με νόμους τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Σε τοπικό επίπεδο διευκόλυναν και διευκολύνουν με κάθε τρόπο την κυριαρχία τους. Χαρακτηριστικά, οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και η παράταξη Δημαρά ψήφισαν πρόσφατα τη νέα Αναθεώρηση του Γενικού Πολεδομικού Σχεδίου της Πάτρας, σύμφωνα με την οποία πολλές εκατοντάδες στρέμματα σε διάφορες περιοχές της πόλης, μεταξύ των οποίων και η περιοχή όπου κατασκευάστηκε πρόσφατα το "ΚΑΡΦΟΥΡ", χαρακτηρίζονται ως επιχειρηματικές ζώνες, με δυνατότητες τεράστιας δόμησης και χωρίς περιορισμούς για μεγάλα πολυκαταστήματα, ακριβώς σε αυτήν την περιοχή που χθες δήλωσαν αποχή».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει: «Οι μικρομεσαίοι οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα. Με την πολιτική που εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα διογκώνονται, οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι θα καταστραφούν. Υπάρχει διέξοδος, χρειάζεται η συμμαχία των μικρομεσαίων με τους εργαζόμενους και τους αγρότες για να γίνει αλλαγή πολιτικών συσχετισμών σε κυβερνητικό και τοπικό επίπεδο, για να εφαρμοστεί πολιτική κατά των μονοπωλιακών ομίλων και υπέρ των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ