Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αισιοδοξία του λαού στους αγώνες του...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, συζήτησε με τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί και δήλωσε πως «φεύγω αισιόδοξος»!

Προφανώς, αυτό ...τα λέει όλα, για το ποια θα είναι αυτή η οικονομική πολιτική και ποια θα είναι τα θύματά της.

Γιατί, ως γνωστόν, δεν μπορεί να είναι ...ταυτοχρόνως χαρούμενοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι της χώρας και ο εκάστοτε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Είναι μαθηματικά αδύνατο!

Επειδή όμως ... η απαισιοδοξία δεν είναι καλό συναίσθημα (και σε καμία περίπτωση ευχάριστο), μπορούμε ωραιότατα να το αντικαταστήσουμε με την οργή και την τσαντίλα, και δεν εννοούμε στους 4 τοίχους του σπιτιού μας.

Μια χαρά μεγάλους δρόμους έχουν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και όλες οι πόλεις της χώρας. Μόλις γεμίσουν με κόσμο, τότε ούτε ο διοικητής της ΤτΕ, ούτε και κανένας διοικητής τράπεζας θα είναι τόσο αισιόδοξος...

Και μόνο για να τους χαλάσουμε λίγο τη διάθεση, αξίζει τον κόπο. Χώρια που μπορούμε να κερδίσουμε πολύ περισσότερα.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ «ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ», «ανεύθυνοι», «συντεχνίες» και τόσα άλλα, τώρα οι αγρότες είναι και ...παραβάτες των βασικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Ετσι τουλάχιστον δηλώθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Κομισιόν, διότι, λέει, οι αγρότες με τις κινητοποιήσεις τους εμποδίζουν την ...«ελεύθερη διακίνηση των αγαθών ανάμεσα στα κράτη - μέλη»!

Αυτά από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Κομισιόν, που έχει κάθε ελευθερία να ξεκληρίζει την αγροτιά. Βλέπετε, οι ...ελευθερίες των αγροτών δεν προβλέπονταν ούτε στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ούτε της Λισαβόνας.

Αλλωστε, δε φτιάχτηκαν γι' αυτούς τέτοιου είδους συμφωνίες. Για άλλα συμφέροντα φτιάχτηκαν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ