Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το «Κολωνάκι» και η Εκάλη

«Μιλήσατε κυρία Παπαρήγα για τον κατ' επάγγελμα αγρότη. Δεν καταλαβαίνω ποιον θέλετε να βοηθήσουμε (...) θέλετε να βοηθήσουμε τον αγρότη του Κολωνακίου, αυτά είναι τα ταξικά συμφέροντα που εσείς εκπροσωπείτε (...)»!

*

Αυτά είπε χτες στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας και την ύβρη στην έτσι κι αλλιώς κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που επιδιώκει να πετάξει τον μισό αγροτικό πληθυσμό της χώρας στον Καιάδα μέσω του διαχωρισμού των αγροτών στους «κατά κύριο επάγγελμα και μη».

***

Αυτή την ύβρη την απηύθυνε,

  • ένας πρωθυπουργός που - προεκλογικά - διοργάνωνε «μυστικούς δείπνους» στην Εκάλη με συνδαιτυμόνες τους εκπροσώπους της «Eurobank» του κ. Μπόμπολα, της «Vivardia» του κ. Βγενόπουλου, τον εφοπλιστή Λασκαρίδη, τον κ. Βασιλάκη της «Aegean», τον κ. Σκλαβενίτη των γνωστών σούπερ μάρκετ, τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Παπαλεξόπουλο της «Τιτάν» κ.ά.
  • ένας πρωθυπουργός που - μετεκλογικά - ο υπουργός του των Οικονομικών διοργανώνει «κλειστές εκδηλώσεις» με τραπεζίτες στο Σίτι του Λονδίνου για να τους διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων,
  • ένας πρωθυπουργός, που προΐσταται μιας χώρας με υπηρεσίες όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, που σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία για το 2009, το 50% (!) των αγροτών - στη Θεσσαλία και μόνο - δηλαδή πάνω από 60.000 άνθρωποι, δε θεωρούνται αγρότες, για τον πολύ απλό λόγο ότι επειδή δεν τα βγάζουν πέρα στο χωράφι, αναγκάζονται να κάνουν δεύτερες και τρίτες δουλειές!

*

Αυτούς, λοιπόν, τους ανθρώπους που για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους «ζητιανεύουν» μεροκάματα από δω κι από κει, ο κ. Παπανδρέου τους αποκαλεί «αγρότες του Κολωνακίου» (!) ώστε να τους αποκλείσει από τις ενισχύσεις και να τους εξοντώσει πλήρως!

*

Φυσικά, είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, της ίδιας κυβέρνησης, που δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιδοτείται και να επιχορηγείται ένας βιομήχανος που είναι ταυτόχρονα και τραπεζίτης, και εφοπλιστής, και εργολάβος και καναλάρχης,

αλλά θεωρεί ...«κολωνακιώτικη» κραιπάλη (!) να ψάχνει ο αγρότης τρόπο να ζήσει τα παιδιά του κάνοντας, παράλληλα, τον σερβιτόρο ή τον χτίστη!

*

Πρόκειται για «άτεγκτη» πολιτική γραμμή στρέβλωσης, παραχάραξης και συκοφαντίας, που αποτυπώνει επακριβώς τις μεθοδεύσεις κατά των ξωμάχων από μια κυβέρνηση των «μυστικών δείπνων» της Εκάλης (και του Κολωνακίου)...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ