Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποίηση για τη σχολική στέγη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Μενεμένης πραγματοποίησαν χτες το πρωί μαθητές Ρομ μαζί με τους γονείς τους, απαιτώντας εδώ και τώρα λύση του στεγαστικού προβλήματος, καταρχήν με τη μεταφορά των μαθητών σε νέο ασφαλές κτίριο και ταυτόχρονα με την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση νέων διδακτηρίων. Το 3ο και 5ο Δημοτικό Διαπολιτισμικό Σχολείο, στο οποίο φοιτούν 430 μαθητές, έχει κριθεί ακατάλληλο από το 2002 μετά από έλεγχο των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας. Το 2007 στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι το νέο σχολείο θα λειτουργήσει την επόμενη χρονιά. 8 χρόνια πέρασαν και οι μαθητές εξακολουθούν να κάνουν μάθημα στο ακατάλληλο κτίριο. Ενα κτίριο που κατασκευάστηκε το 1974 από τη ΜΟΜΑ για να ικανοποιήσει ανάγκες προσωρινής μετεγκατάστασης μαθητών.

Προκλητικός εμφανίσθηκε ο Δήμαρχος Μενεμένης, δήλωσε πως δεν κατανοεί το λόγο της κινητοποίησης, γιατί, λέει, το πρόβλημα σχολικής στέγης βαίνει προς λύση, με το έργο ανέγερσης του 3ου Δημοτικού να οδεύει προς τη δεύτερη δημοπράτηση στις 10 Φλεβάρη και την κατασκευή του 5ου Δημοτικού να βρίσκεται στη φάση έκδοσης άδειας ανοικοδόμησης.

Δηλαδή σε περίπου δύο χρόνια. Οι γονείς απαιτούν να σταματήσει ο εμπαιγμός, να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση των νέων σχολείων και να προχωρήσει άμεσα η προσωρινή μετεγκατάσταση των μαθητών σε ασφαλές κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ