Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Συνεχίζουν αποφασιστικά

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στα Χανιά στην Εθνική Οδό στο ύψος Μεγάλα Χωράφια. Στις 12 το μεσημέρι και για μισή ώρα προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου ενώ στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο σημείο με τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων να αυξάνεται συνεχώς.

Με πανό αγροτικών συλλόγων του Νομού, του κτηνοτροφικού συλλόγου Ν. Χανίων και της Γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΥ όπου αναγράφονταν το σύνθημα «Οχι στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς - τιμές που να μπορούμε να ζούμε από τα προϊόντα μας - μονόδρομος η ανατροπή της ΚΑΠ», οι παραγωγοί ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια στο ξεκλήρισμα που τους επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι παραγωγοί απέκλεισαν το δρόμο για μία ώρα ακόμη από τις 6 ως τις 7 και μετά από Συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν την παραμονή τους στο σημείο καθ' όλη τη νύχτα και τη συνέχεια της κινητοποίησής τους. Επίσης, αποφάσισαν εκ νέου τον αποκλεισμό του δρόμου για σήμερα το πρωί από τις 11 έως τις 11.30 π.μ.

Με ανακοίνωσή της, η Αχτιδική Επιτροπή Υπαίθρου Ν. Χανίων του ΚΚΕ, εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς που ξεσηκώνεται για να εμποδίσει το ξεκλήρισμά της. Είναι μονόδρομος, χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση, η συσπείρωση και ο αποφασιστικός και επίμονος αγώνας για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση στην ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων.

«Οι εξευτελιστικές τιμές στις οποίες οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι εξαναγκάζουν τους αγρότες να πωλούν τα προϊόντα τους, τα υπέρογκα χρέη στις τράπεζες, το τεράστιο κόστος παραγωγής δεν είναι αποτελέσματα λανθασμένων χειρισμών ή κακής διαχείρισης. Είναι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, την οποία έχουν συνειδητά ψηφίσει και εφαρμόζουν με απαρέγκλιτη συνέπεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Από αυτήν την πολιτική ωφελούνται οι καπιταλιστές αγρότες και οι μεγάλοι επιχειρηματίες που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή. Γι' αυτό διαχωρίζουν τους αγρότες σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, προκειμένου να διώξουν ολοκληρωτικά τη φτωχή αγροτιά και να συγκεντρώσουν γη και παραγωγή σε λίγους».

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης να σταθούν στο πλευρό της φτωχής αγροτιάς γιατί η δικαίωση της πάλης της αποτελεί προϋπόθεση για φτηνά και ασφαλή αγροτικά προϊόντα, για να αντιμετωπιστεί η διατροφική εξάρτηση της χώρας.

Αγροτικά μπλόκα επίσης θα στηθούν σήμερα Τετάρτη 20 Γενάρη στις 10 το πρωί και στο Ηράκλειο. Το ένα στον κόμβο Πραιτωρίων στην περιοχή Μοναφατσίου, μετά από απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων και το άλλο στον κόμβο της Ενωσης Πεζών μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΥ.

Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ με ανακοίνωσή της καλεί τους παραγωγούς να στηρίξουν και να συμμετέχουν μαζικά στο μπλόκο των Πραιτωρίων στα Αστερούσια αλλά και από τις υπόλοιπες περιοχές στον κόμβο Ενωσης Πεζών.

Επίσης, αύριο το πρωί συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στο Λασίθι, στις 11 το πρωί στον κόμβο της Κριτσάς στην Εθνική Οδό Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Λασίθιου της ΠΑΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ