Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ολοι στη μάχη της απεργίας

Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας
Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας
Οπλισμένη με την πείρα από την απεργιακή μάχη στις 17 Δεκέμβρη η εργατική τάξη πρέπει να μετατρέψει την απεργία του Φλεβάρη σε σταθμό για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Για την ενίσχυση της ολόπλευρης υπεράσπισης των συμφερόντων της ενάντια στο κεφάλαιο. Να απαντήσει σε κάθε προσπάθεια των μηχανισμών και των υπηρετών της πλουτοκρατίας να τους αποπροσανατολίσουν, διασπάσουν, τρομοκρατήσουν.

Σ' αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται να δώσουν τη μάχη οι ταξικές δυνάμεις, παίρνοντας πρακτικά και συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία της νέας απεργιακής αναμέτρησης. Τα παραπάνω ανέδειξε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη χτεσινή συνεδρίασή της.

Η σημασία που αποκτά η επιτυχία της νέας απεργίας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αλλά και η δυναμική που απελευθερώνει η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων καταγράφεται καθημερινά μέσα στους τόπους δουλειάς. Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι στο Γραφείο Διανομής των ΕΛΤΑ στην Κολοκυνθούς (το μεγαλύτερο γραφείο στην Αθήνα), μετά από πρόταση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» (ΔΣ) εργαζομένων ΕΛΤΑ, αποφάσισαν ομόφωνα και καλούν το κλαδικό τους συνδικάτο να επανεξετάσει το θέμα και να κηρύξει απεργία. Σε χτεσινή ψηφοφορία που έγινε στη διοίκηση, η σχετική πρόταση των ταξικών δυνάμεων δεν εγκρίθηκε με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Αλλωστε, είναι καθαρό ότι βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα και την προοπτική της πάλης των εργαζομένων αποτελεί η αποκάλυψη και απομόνωση των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν την ενωμένη πάλη των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί και η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία στις 10 αντί στις 11 Φλεβάρη, όπως πρότεινε η ΔΑΣ εδώ και μέρες και όπως είχαν ήδη αποφασίσει μια σειρά Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα. Το ΠΑΜΕ, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δε θα αφήσει τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό να κάνει παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων, καλεί τις οργανώσεις της εργατικής τάξης να κηρύξουν απεργία στις 10 Φλεβάρη.

Οπως τονίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, κάθε εργαζόμενος πρέπει να κάνει δική του υπόθεση την απεργία. Η προετοιμασία για την απεργία πρέπει να αναδείξει την αδήριτη ανάγκη οργάνωσης στα συνδικάτα, απομόνωσης του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, συσπείρωσης στο ΠΑΜΕ, μαζικής εγκατάλειψης της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας να προβάλλεται ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, αξιοποιώντας την πείρα των εργαζομένων του κάθε κλάδου και τις εξελίξεις σε αυτόν.

Σ' αυτή την κατεύθυνση με χτεσινή ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει:

«Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, της ηγεσίας της ΝΔ, αλλά και του ΛΑ.Ο.Σ. αποκτά όλο και πιο αντιλαϊκά, αντεργατικά, βάρβαρα χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η αλήθεια που δεν μπορούν να κρύψουν όσο και πασχίζουν και βαφτίζουν το κρέας ψάρι.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να απαντήσουν σε αυτή την αντιλαϊκή βαρβαρότητα ακόμα πιο μαζικά, ενιαία και αποφασιστικά απ' ό,τι στις 17 Δεκέμβρη του 2009. Εκεί στόχευε η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και το κάλεσμά του για απεργία στις 11 Φλεβάρη του 2010.

Για μια ακόμη φορά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, παίζοντας το παιχνίδι εργοδοσίας και κυβέρνησης, αποφασίζει αγώνα μια μέρα μπρος, μια μέρα πίσω από αυτή που προτείνει το ΠΑΜΕ, κωλυσιεργεί, αποπροσανατολίζει, υπονομεύει και διασπά.

Το ΠΑΜΕ δε θα τους επιτρέψει να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων σε κάποιες άμαζες και σε διαφορετικές ημερομηνίες απεργιακές εκδηλώσεις.

Καλεί όλες τις οργανώσεις της εργατικής τάξης να πάρουν απεργιακές αποφάσεις για τις 10 Φλεβάρη 2010. Καλεί όσες οργανώσεις είχαν πάρει απόφαση για τις 11 Φλεβάρη να αποφασίσουν για τις 10 Φλεβάρη 2010.

Καλεί την εργατική τάξη, ακόμα πιο αποφασιστικά να γυρίσει την πλάτη στους εργατοπατέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, καθιστώντας τους έτσι, όσο γίνεται λιγότερο επικίνδυνους για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Καλεί Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, όλους τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς να οργανώσουν, χωρίς καθυστέρηση, τη συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

Στη μάχη για την απεργία

Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει ήδη μέχρι στιγμής οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Λογιστών, Τύπου - Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, στο Φάρμακο, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, το Σωματείο Καθαριστριών Ν. Πειραιά, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής πραγματοποιεί σύσκεψη για την αποτίμηση της απεργίας στις 17/12 και την κλιμάκωση της πάλης. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου (πλατεία Μητροπόλεως 10). Ακόμα στις 17 Γενάρη σύσκεψη οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου στις 7 μ.μ.

Σήμερα θα γίνουν οι εξής περιοδείες με μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ:

  • Στο «ΜΑΛΤΕΖΟ» ο Θ. Κούτρας.
  • Στο «ΦΕΙΔΑ» ο Γ. Σκιαδιώτης.
  • Στις καθαρίστριες του Πανεπιστημίου ο Λευτ. Παπακωνσταντόπουλος.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κλιμάκωση του αγώνα περνάει μέσα από τη δουλειά εργάτη τον εργάτη(2013-02-27 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στην πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! - Δεν παραδινόμαστε στους σφαγείς του λαού!(2012-02-07 00:00:00.0)
Οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα(2010-12-17 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά(2010-05-06 00:00:00.0)
ΟΛΟΙ σήμερα στην απεργία με το ΠΑΜΕ(2010-03-11 00:00:00.0)
Συνέχεια αγώνων με όλες τις μορφές(2005-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ