Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα

Ως πετυχημένη απεργιακή σύγκρουση εκτίμησε την προχτεσινή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ που συνεδρίασε χτες το μεσημέρι. Καλεί τα συνδικάτα άμεσα να συζητήσουν, να προετοιμάσουν και να οργανώσουν τους εργαζόμενους για νέα απεργιακή κλιμάκωση, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή, σχέδιο και συντονισμός κατά κλάδο και επιχείρηση. Οργάνωση των εργατών σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε μικρή και μεγάλη επιχείρηση, με στόχο να μην εφαρμοστεί ο αντεργατικός νόμος που ισοπεδώνει τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης. Και παράλληλα, να πολιτικοποιείται ο αγώνας, να γίνεται πιο καθαρή και η προοπτική της σύγκρουσης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, την άλλη κοινωνία που θα υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης, είναι τα καθήκοντα που προκύπτουν για τις ταξικές δυνάμεις για το επόμενο διάστημα, όπως συζητήθηκαν χτες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η ΕΓ καλεί τα συνδικάτα άμεσα να συζητήσουν, να προετοιμάσουν και να οργανώσουν τη νέα απεργιακή κλιμάκωση των εργαζομένων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οπως εκτιμήθηκε στη συνεδρίαση, η προχτεσινή απεργία αποτέλεσε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην κλιμάκωση της πάλης και της δράσης του ΠΑΜΕ. Η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται τόσο στην όξυνση των προβλημάτων της εργατικής τάξης όσο όμως και στη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε τη μάχη με καλύτερο σχέδιο και επιμονή, με περισσότερες γενικές συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, περισσότερες συσκέψεις, περιοδείες στις εργατογειτονιές, συζητήσεις και δουλειά εργάτη τον εργάτη. Η αυξημένη συμμετοχή, παρά τις διάφορες προσπάθειες να μην υπάρξει με το επιχείρημα ότι γίνεται μετά την ψήφιση του νόμου, ανέδειξε ακριβώς ότι οι εργάτες αντιλήφθηκαν τη συμμετοχή τους στην απεργία ως ένα ακόμα βήμα στην απαραίτητη κλιμάκωση του αγώνα.

Μέσα από αυτή την απεργιακή μάχη αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά ο υπονομευτικός ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στον αντίποδα, για ακόμα μία φορά το ΠΑΜΕ βγήκε ενισχυμένο, ανέβασε και άλλο το κύρος του στη συνείδηση των εργατών. Οπως εκτιμήθηκε και τονίστηκε ιδιαίτερα από τα στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας πρέπει τα συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες, όλες οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να δώσουν ιδιαίτερο βάρος, μεγαλύτερη επιμονή στην αποκάλυψη τόσο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού όσο και εκείνων των δυνάμεων που κινούνται σε αντι-ΠΑΜΕ γραμμή και καλούν τους εργάτες στη λογική ενσωμάτωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ