Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απύθμενη υποκρισία

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΡΑΓΙΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ του Μπάρακ Ομπάμα (και όλης της αμερικανικής κυβέρνησης) - όπως μας είπε - με την τραγωδία στην Αϊτή και τους εκατοντάδες νεκρούς.

Υποθέτουμε, αντίστοιχα, «ραγισμένες καρδιές» θα υπάρχουν και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ιδίως στη Βρετανία, στη Γαλλία και τη Γερμανία, όπως και στην ηγεσία της Κομισιόν.

Για τον ΟΗΕ δε συζητάμε, εκεί η καρδιά τους είναι ...μονίμως ραγισμένη, αφού ατενίζουν με απέραντη ανθρωπιά και συμπάθεια τα δεινά του πλανήτη.

Ολοι αυτοί, φυσικά, «δε γνωρίζουν τίποτε για το φόνο» (και φοβόμαστε ότι στην περίπτωση της Αϊτής δεν είναι και τόσο μεταφορική η φράση). Ο σεισμός φταίει για όλα, η απρόσμενη και καταστροφική δύναμη της φύσης.

Μόνο που τις παραγκουπόλεις, τη φτώχεια, την ανέχεια, την πείνα και τη δυστυχία δεν μπορεί να τις δημιουργήσει ένας σεισμός που διαρκεί μερικά λεπτά.

Χρειάζονται ...χρόνια και χρόνια διεθνούς εκμετάλλευσης από αδηφάγες πολυεθνικές και χώρες που στέλνουν στρατούς κατοχής για να καταντήσει ένα κράτος έτσι.

Και γι' αυτά τα χρόνια γνωρίζουν πάρα πολλά και οι ΗΠΑ, και οι Ευρωπαίοι, και τα υπόλοιπα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα. Για την ακρίβεια, είναι οι μόνοι υπεύθυνοι, όσο είναι και απίστευτοι υποκριτές.

ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ο υπουργός Οικονομίας έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού, είμαστε απολύτως βέβαιοι και συμφωνούμε με τη σχετική αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Ομως, αυτή η βεβαιότητά του, περί του ότι «έχει τη στήριξη ευρύτερων στρωμάτων του ελληνικού λαού στις δύσκολες αποφάσεις που έχει να πάρει», μάλλον από την ...πρωθυπουργική φαντασία προκύπτει!

Εκτός αν νομίζουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ ότι αναμένονται ...μαζικές διαδηλώσεις στήριξης της πολιτικής που εκτελεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Τους βεβαιώνουμε ότι αν δουν πολύ κόσμο να μαζεύεται στην περιοχή δε θα είναι για να τους ...δώσει συγχαρητήρια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ