Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ «EMI S»
Παίζουν με τη ζωή των μεταλλεργατών

Επικίνδυνες επισκευαστικές εργασίες μέσα στο επιβατηγό λιμάνι του Βόλου καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά

Με τη συγκάλυψη των λιμενικών αρχών και των υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων, παραβιάζοντας ακόμα και τους δικούς τους νόμους, εκτελούνται εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες με χρήση φλόγας, στο φορτηγό πλοίο «EMI S» μέσα στο επιβατηγό λιμάνι του Βόλου και όχι μόνο αυτό. Οι δεκάδες μεταλλεργάτες του συνεργείου Τσαλίκη, που ανήκει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και έχει αναλάβει τις εργασίες του πλοίου, δουλεύουν κάτω από άκρως επικίνδυνες συνθήκες καθώς παραβιάζονται ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της ζωής τους! Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, για την κατάσταση αυτή είναι ενημερωμένος ακόμα και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος από την περασμένη βδομάδα, όμως μέχρι και χτες δεν είχε ληφθεί το παραμικρό μέτρο!

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συνδικάτου, πριν 10 μέρες αντιπροσωπεία του είχε μεταβεί στο λιμάνι του Βόλου και διαπίστωσε όλες τις παρανομίες. Την παραβίαση της νομοθεσίας που προβλέπει πού πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους εργασίες, δηλαδή σε οργανωμένη επισκευαστική βάση, αλλά, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, οι συνδικαλιστές εντόπισαν και «παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας», όπως ότι γίνονταν «εργασίες φλόγας σε κλειστούς χώρους για τους οποίους δεν είχε εκδοθεί καν πιστοποιητικό GAZ FREE (ότι ο χώρος είναι καθαρός από υπολείμματα πετρελαιοειδών και αερίων)»! «Ανά πάσα στιγμή κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων», τόνισαν.

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι όλα αυτά έχουν καταγγελθεί μέχρι τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια συνάντησής τους που έγινε την περασμένη Τρίτη, όμως οι εργασίες συνεχίζονται «κανονικά». Το Συνδικάτο απαιτεί να ληφθούν μέτρα τώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ