Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2010 ΤΗΣ ΠΕΑΦΕ
Καταγγελία για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα

Με το αστέρι της ΕΠΟΝ στο εξώφυλλό του, και με εικονογράφηση με αντιπολεμικές φωτογραφίες και ζωγραφιές, κυκλοφορεί φέτος το ημερολόγιο 2010 της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ). «Οχι στον Πόλεμο - Ναι στην Ειρήνη» είναι το κεντρικό σύνθημα και ...«για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι» στο ημερολόγιο παρατίθενται, συνοπτικά, ιστορικά στοιχεία για τις όπου Γης ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αρχίζοντας από την ωμή επέμβαση των Αγγλων ιμπεριαλιστών, το Δεκέμβρη του 1944, στην Ελλάδα, μέχρι τις τελευταίες επεμβάσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και των προθύμων τους, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην επέμβαση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ πρόσφατα στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν με τους ανελέητους βομβαρδισμούς αδιακρίτως στην πολύπαθη χώρα, στο όνομα της δήθεν εθνοκάθαρσης που έκανε ο Μιλόσεβιτς, αλλά στην πραγματικότητα για να υποτάξουν το γιουγκοσλαβικό λαό που αντιστεκόταν στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών.

Η ΠΕΑΦΕ, τονίζεται χαρακτηριστικά στο εισαγωγικό που συνοδεύει την έκδοση του Ημερολογίου 2010, πιστεύει ότι αυτό το ημερολόγιο είναι μια φωνή διαμαρτυρίας εναντίον των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και εναντίον όλων αυτών που, κρυφά ή φανερά, τους βοηθάνε στο ανίερο καταστροφικό τους έργο σε βάρος των λαών.

  • Το ημερολόγιο διατίθεται από τα γραφεία της ΠΕΑΦΕ, Πειραιώς 6, 5ος όροφος, κατόπιν τηλεφωνήματος στο 210.5225.497 και στους Δημ. Χριστοδούλου 210.9358.366 και Μυρτώ Σταματάτου 210.6211.300.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ