Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Βρέθηκε τελικά από την Αστυνομία της Πολωνίας η επιγραφή στα γερμανικά «Arbeit macht frei» («Η εργασία απελευθερώνει»), που βρισκόταν στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Αουσβιτς - Μπιργκενάου στο νότιο τμήμα της Πολωνίας και είχε κλαπεί την Παρασκευή από αγνώστους. Πέντε άνδρες ηλικίας 20-39 ετών έχουν συλληφθεί καθώς θεωρούνται ύποπτοι για την κλοπή, ενώ η Αστυνομία ανακοίνωσε πως οι συλληφθέντες δεν είναι μέλη κάποιας νεοναζιστικής ομάδας και μοναδικό τους κίνητρο ήταν η απόκτηση χρημάτων.

ΣΟΦΙΑ.-- Χιλιάδες Βούλγαροι καπνοπαραγωγοί απέκλεισαν χτες την κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει τη χώρα με την Τουρκία, απαιτώντας την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων που δικαιούνται, αλλά και το διπλασιασμό των κυβερνητικών επιδοτήσεων και προειδοποίησαν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα αποκλείσουν τα μεθοριακά περάσματα στην Τουρκία και την Ελλάδα. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ισχυρίστηκε πως στηρίζει τους καπνοπαραγωγούς αρκούμενος να ρίξει τις ευθύνες για την κατάσταση στα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Με στόχο την επίτευξη νέων συμφωνιών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών αλλά και της πολιτικής ξεκίνησε χτες στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας η 8η σύνοδος της Διακυβερνητικής Επιτροπής Κίνας και Βενεζουέλας.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Εκπρόσωπος της νιγηριανής ένοπλης οργάνωσης ΜΕΝD ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εξαπέλυσε την πρώτη, μετά από μήνες, επίθεσή της σε αγωγό πετρελαίου της «ChevronTexaco» στην περιοχή Αμπονέμα της πολιτείας Ρίβερς επειδή η κυβέρνηση καθυστερεί -με πρόσχημα την ασθένεια του προέδρου Ομουάρου Γιαρ' Αντούα- την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών. Ωστόσο, η επίθεση δεν επιβεβαιώθηκε από καμία άλλη πλευρά. Αργότερα χτες ανακοινώθηκε πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον 55 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 40 όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων σε λαϊκή αγορά της πόλης Ντέκινα, στην κεντρική Νιγηρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ