Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Δεκάδες νεκροί, προβλήματα στις μετακινήσεις

Για ώρες καθηλώθηκαν στο τρένο απο Παρίσι - Λονδίνο
Για ώρες καθηλώθηκαν στο τρένο απο Παρίσι - Λονδίνο
Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και η κακοκαιρία που πλήττει αυτές τις μέρες την Ευρώπη έχουν προκαλέσει το θάνατο δεκάδων ανθρώπων - κυρίως άστεγοι από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες - ενώ δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στην Πολωνία - μερικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 42 - κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ οι αρχές έκαναν χτες έκκληση στους πολίτες να ...βοηθήσουν όποιον άστεγο ή μεθυσμένο βρίσκεται έξω σε θερμοκρασίες που έφτασαν τους μείον 20 βαθμούς. Ξεπερνούν τους 27 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία τις τελευταίες μέρες λόγω του ψύχους, στη Ρουμανία από τις 12 Δεκέμβρη έχουν καταγραφεί 11 θάνατοι από το κρύο, ενώ στην νότια και δυτική Τουρκία έχασαν τη ζωή τους 6.

Στη Γαλλία ψάχνουν τους άστεγους

Με έκτακτα μέτρα και αναγκαστικές μεταφορές των αστέγων σε δημόσια κτίρια και κτίρια ανθρωπιστικών οργανώσεων και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να «καλύψουν» το όνειδος. Με ένα σοβαρότατο κύμα ψύχους να σαρώνει τη χώρα, γίνονται την τελευταία στιγμή προσπάθειες να μην πεθάνουν άστεγοι στο δρόμο από το κρύο, ή τουλάχιστον να μην πεθάνουν πολλοί, όπως έχει συμβεί παλαιότερα.

Προς το παρόν, έχει καταγραφεί ένας θάνατος, ενός 29χρονου άστεγου Πολωνού μετανάστη, στη Μασαλία, η ευρύτερη περιοχή της οποίας δοκιμάζεται και από περιοδικές διακοπές ρεύματος εξαιτίας μιας βλάβης που το, σε μεγάλο βαθμό ιδιωτικοποιημένο, «Δίκτυο παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας», δεν μπορεί να εξηγήσει. Ετσι, δύο εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χθες για αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα, ενώ οι θερμοκρασίες είναι πολικές. Ας υπενθυμιστεί, πάντως, ότι στη Μασαλία από τις αρχές του χρόνου έχουν πεθάνει από το κρύο 40 άστεγοι.

Κρύωσαν τα τρένα

Στο ...κρύο, αποδίδει και η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη σιδηροδρομική γραμμή της υπόγειας σήραγγας της Μάγχης, που συνδέει τη Γαλλία και τη Βρετανία, την ακινητοποίηση πέντε αμαξοστοιχιών, την Παρασκευή το βράδυ, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 2.000 επιβάτες να μείνουν για αρκετές ώρες εγκλωβισμένοι. Τα δρομολόγια γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθούν σήμερα, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε τον επικεφαλής της εταιρείας γαλλικών σιδηροδρόμων (η οποία είναι συνιδιοκτήτρια της Eurostar με την αντίστοιχη εταιρεία του Βελγίου) ζητώντας εξηγήσεις γιατί ξαφνικά η τεράστια διαφορά θερμοκρασίας εκτός και εντός της σήραγγας προκάλεσε τόσους υδρατμούς που οδήγησαν σε βραχυκυκλώματα..

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι ΗΠΑ από την ισχυρότερη χιονοθύελλα, που έχει πλήξει τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκατοντάδες νεκροί από το κρύο(2012-12-28 00:00:00.0)
Δεκάδες νεκροί από το κρύο(2012-12-19 00:00:00.0)
Αύξηση των αστέγων(2012-02-16 00:00:00.0)
Κακοκαιρία στην Ευρώπη και στη Λ. Αμερική(2010-12-02 00:00:00.0)
Παγωμένη χώρα(2003-01-11 00:00:00.0)
Μεγάλη κακοκαιρία(2001-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ