Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μισές επιδοτήσεις στους αγρότες

Μισές επιδοτήσεις πλήρωσε η κυβέρνηση στους αγρότες και παραμένει άγνωστο ακόμα πότε θα δοθούν τα λεφτά που υπολείπονται. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι παίρνουν που παίρνουν πετσοκομμένες επιδοτήσεις λόγω της νέας ΚΑΠ και των όσων ψήφισαν στις Βρυξέλλες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά δεν τις παίρνουν κι αυτές στην ώρα τους και ολόκληρες.

Προκαταβολές θα μπορούσαν να δοθούν από τις 15 Οκτώβρη μέχρι 30 του Νοέμβρη μέχρι και 70%. Από 1η Δεκέμβρη έπρεπε να πληρωθούν κανονικά οι επιδοτήσεις στο 100%. Αλλά τίποτα από αυτά δεν έγινε. Χτες άρχισαν να πληρώνονται οι προκαταβολές και ανάλογα με την πορεία της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων ανά νομό, ορίστηκαν τρεις κλίμακες: 60% στους νομούς που η ψηφιοποίηση είναι πάνω από 60%, 50% στους νομούς όπου η ψηφιοποίηση είναι από 30% έως 60% και 40% όπου η ψηφιοποίηση είναι κάτω από 30%. Υπάρχουν όμως και δεκάδες χιλιάδες αγρότες που δεν πήραν ούτε προκαταβολή ή πήραν πολύ μικρότερη προκαταβολή.

Το θέμα είναι ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ πριν και του ΠΑΣΟΚ τώρα, οι αγρότες δεν πληρώνονται κανονικά τις επιδοτήσεις τους και η όποια μετακύλιση ευθυνών ανάμεσα στους μονομάχους του δικομματισμού αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία. Για την αγροτιά το θέμα είναι να πληρωθούν εδώ και τώρα ολόκληρες οι επιδοτήσεις και όχι μόνο αυτό: Να υπάρχει τιμαριθμική αναπροσαρμογή στις επιδοτήσεις και όχι να είναι παγωμένες στα επίπεδα του 2000 - 2002. Αφήστε, που εξαιτίας του ελέγχου υγείας της νέας ΚΑΠ, το παρακράτημα που επιβλήθηκε για το 2009 αυξήθηκε από 5% στο 7% για επιδοτήσεις πάνω από 5.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ