Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δούλεμα και με τα εργασιακά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ...ΔΟΥΛΕΜΑ, έχει αποδειχτεί πως αποτελεί βασικό επικοινωνιακό στοιχείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα εργασιακά δε θα αποτελούσαν φυσικά εξαίρεση...

Ετσι λοιπόν, διαβάζουμε για τις περίφημες προθέσεις του υπουργείου Εργασίας να αντιμετωπίσει «αυστηρά» τις «ευέλικτες μορφές απασχόλησης»...

Τι θα κάνει; Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, θα βάλει ...χρονικούς περιορισμούς στην ενοικίαση εργαζομένων, στη μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία!

Δηλαδή, οι εργοδότες θα μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά για περιορισμένο χρονικό διάστημα (και μετά φυσικά να τα συνεχίζουν για ...ένα ακόμη περιορισμένο χρονικό διάστημα, και ξανά και ξανά... ).

Σε αυτά προσθέστε και τα περίφημα stage, που ως γνωστόν έχουν τις ...ευλογίες της κυβέρνησης για τον ιδιωτικό τομέα, και έχετε πλήρη την εικόνα.

Πού είναι η αυστηρότητα σε όλα αυτά; Προφανώς στο ότι η κυβέρνηση επιμένει ...«αυστηρά» στην αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων και στη νομιμοποίηση της εκμετάλλευσης.

Γιατί όταν ορίζεις τους νομικούς κανόνες για κάτι, απλούστατα... το επιβεβαιώνεις, το νομιμοποιείς και το επεκτείνεις. Απλά πράγματα.

ΒΡΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ! Ο πρωθυπουργός - όπως δήλωσε - είναι ...κατά της κρατικής βίας! Δεν τη θέλει βρε παιδί μου, τον απωθούν τέτοια πράγματα.

Φαίνεται όμως ότι αυτή τη χρήσιμη πληροφορία δεν την ήξεραν τα ΜΑΤ που χτύπησαν τους μεταλλεργάτες της Ζώνης μπροστά στο υπουργείο Εργασίας....

Τώρα βέβαια, πώς ένας πρωθυπουργός ...κατά της κρατικής βίας, διαθέτει και ενισχύει έναν τεράστιο μηχανισμό στοχοπροσηλωμένο στην αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος, είναι μια λογική απορία.

Αλλά ας σταματήσουν το δούλεμα...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ