Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι μαθητές του 7ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πειραιά, καθώς από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα από το σχολείο λείπουν δύο καθηγητές μαθηματικών. Από την περασμένη Τετάρτη, μέχρι και χτες, με ομόφωνη απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου, πραγματοποιούσαν αποχή από τα μαθήματά τους, διεκδικώντας την άμεση τοποθέτηση καθηγητών. Η έλλειψη αυτή σημαίνει πως, τα παιδιά αυτά, τα οποία την ημέρα εργάζονται σκληρά και το βράδυ πασχίζουν για να μορφωθούν, μέχρι σήμερα δεν έχουν διδαχτεί ούτε μια ώρα μαθηματικών στα οποία θα εξεταστούν μάλιστα στις πανελλαδικές εξετάσεις.
«Φτάσαμε στο Δεκέμβρη, στη μέση της χρονιάς και ακόμα δεν έχουμε καθηγητές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το 15μελές Συμβούλιο των μαθητών. Σαράντα δύο ώρες μαθηματικών κενές στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σχολείου. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου και να περνούν οι μήνες χωρίς μάθημα και να συσσωρεύονται τα δυσαναπλήρωτα μαθησιακά κενά στο συγκεκριμένο μάθημα».
Στο πλευρό των μαθητών στέκονται σύσσωμοι οι καθηγητές του σχολείου. Σε κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα καθώς είναι ταυτόχρονα εργαζόμενοι, συχνά σε πολύ δύσκολες συνθήκες.Η απουσία καθηγητών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στερεί από τους μαθητές μας το όποιο δικαίωμα για συνέχιση των σπουδών τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και γενικότερα προκαλεί δυσλειτουργίες στο σχολείο και διαρροές μαθητών, προβλήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς την άμεση πρόσληψη δύο καθηγητών μαθηματικών (βασικό μάθημα γενικής παιδείας και εξεταζόμενο πανελλαδικά για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ)».