Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
«Γονάτισε» από τις ελλείψεις

Τεράστια προβλήματα και ελλείψεις αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Εύβοιας, ενώ παραμένουν κενό γράμμα οι υποσχέσεις των πρασινογάλαζων κυβερνήσεων για ανέγερση νέου νοσοκομείου. Τα προβλήματα αυτά υπογραμμίζει με υπόμνημά του προς το υπουργείο Υγείας το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας, που κατέθεσαν στη Βουλή με αναφορά τους βουλευτές του ΚΚΕ.

Το νοσοκομείο λειτουργεί με το προσωπικό που προβλέπει ο Οργανισμός του 1986, αν και έχουν δημιουργηθεί νέα τμήματα. Οι ελλείψεις υποβαθμίζουν τη φροντίδα των ασθενών, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς άδειες, με τρία συνεχή Σαββατοκύριακα δουλειάς, με δυο και τρία νυχτερινά τη βδομάδα.

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν με τους τραυματιοφορείς και τους πρακτικούς νοσοκόμους (υπάρχουν μόλις 4). Εδώ κι 1,5 χρόνο δεν υπάρχει νυχτερινός νοσοκόμος. Ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί με δυο νοσηλεύτριες, τα βράδια μένει κλειστός. Στην παθολογική κλινική δύο και σπάνια τρεις νοσηλευτές έχουν στην ευθύνη τους 52 ασθενείς!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ