Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διατηρεί τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που «ενισχύει» με ένα ευρώ όσους βρίσκονται κάτω από τα όρια της επίσημης φτώχειας

Ψηφίστηκε χτες και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τη χορήγηση του επιδόματος «πτωχοκομείου» με τη συμφωνία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών».

Στα άρθρα του νομοσχεδίου υπήρχε ρύθμιση για τις εφημερίες των γιατρών, την οποία η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου επιχείρησε να εμφανίσει ως τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Οι συνολικές αποδοχές των γιατρών - είπε - θα έχουν ως «πλαφόν» το νέο μισθολόγιο των δικαστικών κάτι που σημαίνει ότι από 5.150 ευρώ θα φθάσουν στα 6.500 ευρώ και θα δοθούν αναδρομικά για τα δεδουλευμένα του 2009. Η υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν 1.000 προσλήψεις γιατρών, πέρα από τις οργανικές θέσεις και έτσι οι συνολικές προσλήψεις θα φθάσουν τις 2.093.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της υπουργού Υγείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους υπενθύμισε ότι και ο Δ. Αβραμόπουλος, υπουργός Υγείας επί ΝΔ, σχεδόν επί καθημερινής βάσης προσλάμβανε γιατρούς και νοσηλευτές και με βάση τις εξαγγελίες θα έπρεπε να υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.500 γιατροί. Η πράξη, είπε, δείχνει ότι σήμερα απολύονται οι συμβασιούχοι από τα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η λειτουργία τους.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τις εφημερίες αναρωτήθηκε γιατί χρειάζεται «το πλαφόν» στις αμοιβές των γιατρών και εξέφρασε την ανησυχία μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού της κυβέρνησης υπάρχει η προοπτική να μην πληρώνονται οι γιατροί για την εργασία τους. «Φέρτε, είπε, ένα άρθρο στη Βουλή που θα λέει ότι οι γιατροί θα πληρώνονται και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που θα δουλεύουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ