Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χειρο-τραβήγματα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ξύλο και τραβήγματα από τις γραβάτες, αλλά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε θα δούμε στις δίκες του Γιανόπουλου με τον Κατριβάνο, ιδίως όταν παρίσταται και ο Β. Κεδίκογλου που στις συγκεκριμένες περιπτώσεις θέλει να λέει τα «σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη».

Λογικό, διότι είπαμε, το τελευταίο που ενδιαφέρει (κυρίως τον πρώην υπουργό) είναι το αποτέλεσμα της δίκης. Μια παράσταση μπροστά στην τηλεοπτικές κάμερες είναι η όλη ιστορία, οι οποίες, βέβαια, δε λένε όχι σε κάτι τέτοιο.

Απ' ό,τι ακούμε, πάντως, η δίκη πηγαίνει για αναβολή, οπότε μάλλον θα χάσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί μια καθημερινή τζάμπα... είδηση με... ζωντανές και... πλούσιες εικόνες.

ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ σίριαλ στο άλλο. Αυτό της υπόθεσης Καζαντζίδη που φυσικά συντηρούν για δικό τους όφελος τα κανάλια και όσοι άλλοι ωφελούνται από αυτό.

Βεβαίως, αναφέρεται σε γνωστές προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού και ο κόσμος ακούει χωρίς όμως να είμαστε βέβαιοι ότι θέλει να μαθαίνει όσα μαθαίνει.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι τραγουδιστές του λαϊκού τραγουδιού, καλό είναι να γίνονται γνωστοί και να διατηρούνται στη δημοσιότητα λόγω της δουλιάς τους και της δισκογραφίας ή των συναυλιών τους. Οχι για άλλους λόγους.

Αλλα ούτε τα πρώτα ούτε και τα τελευταία φαινόμενα τέτοιου είδους είναι αυτά τα οποία βλέπουμε στις μικρές οθόνες μας. Οσο έχουμε τέτοια κανάλια, θα υπάρχει εύφορο έδαφος για να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ αγώνα «καρεκλόχερας», «χειρόπετρας» κλπ., κλπ., στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και τους γύρω δρόμους, τι να σας πούμε εμείς... Οσα φανταζόμαστε πως είδατε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων φτάνουν και περισσεύουν...

Ισως, οι εικόνες αυτές, να ήταν και η μοναδική ενημερωτική προσφορά των τηλεοπτικών καναλιών, τις τελευταίες μέρες. Και εννοούμε αποκλειστικά και μόνο τις εικόνες. Και τούτο, γιατί οι σχετικές συζητήσεις δε νομίζουμε πως βοήθησαν στην προσέγγιση του προβλήματος.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ