Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το καινούριο

«Οταν μιλάει ο υπουργός Εργασίας για τη "ζούγκλα" της αγοράς εργασίας δεν ξέρεις εάν είναι η φωνή του "κόκκινου" Πάνου, το 2004, ή του νέου υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. Ευτυχώς, μια λέξη κάνει τη διαφορά και επαναφέρει τον χρόνο στη σωστή του διάσταση: Δεν λέμε πια "διάλογο". Λέμε "διαβούλευση". Και αυτό είναι καινούριο (...) Στην Πειραιώς δίπλα στα δεκάδες γραφεία, στην Αγησιλάου και στη Ζήνωνος, που παίρνουν 40 ευρώ από κάθε μετανάστη που ψάχνει ανασφάλιστη "δουλειά", ένας ακόμη διάλογος για το εργασιακό και τις "γκρίζες ζώνες" της αγοράς εργασίας ξεκινάει την Πέμπτη». (η Χ. Κοψίνη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Το καθεμέρα

«Αλβανός λιμενεργάτης έχασε τη ζωή του το απόγευμα στη σκάλα Καλιρράχης Θάσου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος εργάτης συνεθλίβη μεταξύ φορτηγού και γερανού κατά τη διάρκεια εργασιών στην χερσαία ζώνη του μικρού λιμανιού». (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Το κέρδος

«Η μακροχρόνια χρήση κινητού τηλεφώνου είναι πιθανό να συνδέεται με την εμφάνιση ορισμένων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με τη διεθνή μελέτη-«ορόσημο» Ιnterphone, τα επίσημα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Η μελέτη αυτή που διήρκεσε 10 έτη τελώντας υπό την επίβλεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), έδειξε ότι τα άτομα που κάνουν μεγάλη χρήση του κινητού τηλεφώνου τους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλο αργότερα στη ζωή τους (...) τα ευρήματα που βασίστηκαν σε ανάλυση πλήθους μελετών που διεξήχθησαν σε 13 διαφορετικές χώρες(...) συμμετείχαν μεταξύ του 2000 και του 2004 12.800 άτομα». (το θέμα στο ΒΗΜΑ)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ