Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ψάχνει για συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική της

Στόχος η υποταγή των εργαζόμενων και του λαού στα αντιδραστικά μέτρα που ήδη δρομολογούνται

Καμιά συναίνεση στην πολιτική που πετσοκόβει δικαιώματα, ήταν και παραμένει το διαχρονικό μήνυμα του ταξικού κινήματος, ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ παλιότερα
Καμιά συναίνεση στην πολιτική που πετσοκόβει δικαιώματα, ήταν και παραμένει το διαχρονικό μήνυμα του ταξικού κινήματος, ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ παλιότερα
Με αταξικά «ενωτικά» κελεύσματα επιχείρησε χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου να φτιάξει κλίμα «κοινωνικής συναίνεσης», επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την υποταγή των λαϊκών στρωμάτων, στην εφαρμογή μιας πολιτικής που στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» και της «ανάταξης» της ελληνικής οικονομίας, βάζει στο στόχαστρο κάθε εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, στέλνοντας για πολλοστή φορά μήνυμα πυγμής σε όσους αντιτάσσονται στην εφαρμοζόμενη πολιτική, υποστήριξε ότι «σήμερα, δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης από νοοτροπίες, αντιλήψεις και πρακτικές, που μας κράτησαν πολλά χρόνια πίσω».

Ο Γ. Παπανδρέου, διευκρινίζοντας τα συμφέροντα που έρχεται να υπηρετήσει και να ενισχύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας». Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσει μέχρι κεραίας όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους για την παροχή πλήθους κινήτρων για τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους. Ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει σαν «κοινούς στόχους» τα συμφέροντα των εργαζομένων και του κεφαλαίου, ισχυρίστηκε ότι «σε αυτή τη μάχη, είμαι σίγουρος ότι είμαστε ενωμένοι. Αυτή η μάχη μας ενώνει όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες, σε μια κοινή προσπάθεια για να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή».

Κοροϊδεύουν και επιτίθενται στους εργαζόμενους

Την ίδια στιγμή, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο προετοιμάζει το «πακέτο» της σκληρής «δημοσιονομικής εξυγίανσης» που θα καταθέσει στην ΕΕ, ενώ ήδη στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για την επιβολή νέων έμμεσων φόρων. Δίνοντας ακριβώς το στίγμα των κυβερνητικών σχεδιασμών, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής τόνισε: «Δεν υπάρχει ασυμβατότητα ανάμεσα στη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και την πολιτική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε και τις θέσεις της κυβέρνησης για την «κατάργηση των "stage" στο Δημόσιο», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι με καθεστώς «stage» ήταν «ούτως ή άλλως άνεργοι», και «είναι πολύ πιο λογικό και έντιμο να καταγράφεται η πραγματική κατάσταση στο χώρο της εργασίας σήμερα, προκειμένου να δούμε και τι μέτρα πρέπει να πάρουμε και να τους αντιμετωπίσουμε ως πραγματικά ανέργους»! Μέτρα τα οποία θα παραδώσουν τους ανέργους για εκμετάλλευση μέσω «stage» στον ιδιωτικό τομέα, στο μεγάλο κεφάλαιο, για να τους ξεζουμίσει.

Ταυτόχρονα, ο Γ. Πεταλωτής τάχτηκε υπέρ της διατήρησης της εργασιακής ομηρίας και της εκμετάλλευσης των «συμβάσεων έργου» στο δημόσιο τομέα, ισχυριζόμενος ότι «είναι ένας άλλος τρόπος να παρέχεται πιο μόνιμη και εξαρτημένη εργασία»! «Είναι αναμφισβήτητο ότι οι συμβάσεις έργου, σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται, σε πολλές, όμως, υποκρύπτουν ένα άλλο είδος εργασίας», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «οι συμβάσεις έργου χρειάζονται όταν μια συγκεκριμένη υπηρεσία χρειάζεται μια ειδική σχέση παροχής υπηρεσιών, ως έργο και με συγκεκριμένους στόχους»...

Απαντώντας σε ερώτηση αν αυτές θα παραμείνουν ως συμβάσεις έργου ή αν θα μετατραπούν σε ορισμένου χρόνου, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «θα πρέπει να διερευνηθεί τι ακριβώς γίνεται και πρόσθεσε ότι αν φανεί ότι πίσω από μια σύμβαση έργου υποκρύπτεται σχέση εξαρτημένης εργασίας, κατά πάσα πιθανότητα, θα μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο δρόμο ακόμα 600 συμβασιούχοι(2009-11-21 00:00:00.0)
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ για πλήρη σταθερή δουλειά για όλους(2009-11-20 00:00:00.0)
Συνεργοί στην άγρια εκμετάλλευση χιλιάδων νέων(2009-09-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-02-06 00:00:00.0)
Θεραπαινίδα των ευέλικτων μορφών εργασίας(2005-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ