Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η χρηματοδότηση των ΕΒΕ

Τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν όλοι στο στόμα τους, αλλά - παράξενο πράγμα, βρε παιδί μου - αλλονών οι τσέπες γεμίζουν.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νομοσχέδια για την αγορά, ώστε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, να στηρίξει τον μικρό, φτωχό επιχειρηματία. Την γνωστή «ραχοκοκαλιά». Που έχει φάει τόσες σφαλιάρες η έρμη, ώστε να είναι θαύμα που υφίσταται ακόμη, ως «ραχοκοκαλιά» τουλάχιστον.

Μόνο που τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, σε συνέχεια ανάλογων της ΝΔ, έχουν κάποιες περίεργες απαιτήσεις. Είναι σαν τον δανεισμό του μισθωτού από μια τράπεζα. Για να δανειστεί ο άνθρωπος σημαίνει ότι έχει κάποια ανάγκη και δεν του φτάνουν τα λεφτά. Αλλά για να πάρει δάνειο πρέπει να έχει λεφτά! Να έχει περιουσία, κάποιο ακίνητο να υποθηκεύσει, ή αποδοχές που να εξασφαλίζουν την τράπεζα.

Ετσι γίνεται και με τον μικρό ΕΒΕ. Για να δανειστεί σημαίνει ότι η δουλειά πάει από το κακό στο χειρότερο, θέλει στήριξη, μια ευκαιρία για να ορθοποδήσει.

Και τι λένε τα περίφημα μέτρα και προγράμματα; Οτι πρέπει να έχει κέρδη και μεγάλους τζίρους. Οτι πρέπει να είναι «βιώσιμος», έτσι όπως το εννοεί η ΕΕ. Οτι πρέπει να έχει ισχυρά περιουσιακά στοιχεία και δυνατότητες αποπληρωμής των όποιων δανείων. Μα, άμα τα είχε όλα αυτά, τι να την κάνει τη χρηματοδότηση. Ε; Για να κάνει ...εξαγωγές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ