Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι με το κεφάλαιο και το φωνάζει

Με την έγνοια της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς κοιμάται και ξυπνάει ο ΛΑ.Ο.Σ. Την ώρα που στο όνομα της «κακής κατάστασης της οικονομίας» δρομολογούνται μέτρα σφοδρά σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού συνολικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κ. Αϊβαλιώτης, δήλωσε χτες σχετικά με την οικονομία: «Αντί να κλαψουρίζει η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, να προτείνει δημοσίως ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της κρίσης και επαναφοράς στο δρόμο της ανάπτυξης. Οι δημόσιοι τσακωμοί των κ. κ. Παπακωνσταντίνου και Παπαθανασίου δε βοηθούν καθόλου στην απόκτηση θετικής ψυχολογίας στην αγορά».

Αντιθέτως, παρεμβάσεις όπως αυτή του ΛΑ.Ο.Σ. βοηθάνε πολύ στο να αποκτήσει ο λαός ψυχολογία κατάλληλη ώστε να αποδεχτεί χωρίς αντιδράσεις τη θύελλα που έρχεται. `Η παρεμβάσεις όπως αυτή που έγινε επίσης χτες απ' τον ΛΑ.Ο.Σ. για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, βοηθούν στο να νομιμοποιούνται στο λαό οι αντιδραστικές ιδιωτικοποιήσεις και να παγιώνεται η συνείδηση ότι για να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο είναι πάντα απαραίτητος ο εργοδότης και κατ' επέκταση το κεφάλαιο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αφού ευχήθηκε να «βρεθεί βιώσιμη λύση» - βιώσιμη για ποιον άραγε; - συνέστησε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να διδαχτεί από το «φιάσκο» της ιδιωτικοποίησης του Σκαραμαγκά και να «είναι πιο προσεκτική σε μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις».

Αλλες πάλι παρεμβάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. βοηθούν στο να συνηθίζουν οι νέοι από τα λαϊκά στρώματα στην ιδέα ότι το μέλλον τους δε συναντάται πουθενά με το δικαίωμα σε σταθερή, μόνιμη δουλειά, με αποδοχές που θα τους επιτρέπουν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Οτι θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι αν ενταχτούν σε κάποιο πρόγραμμα stage. Χαράς ευαγγέλια, για όσους έχουν βρει στα περιβόητα αυτά προγράμματα, και σε άλλα παρόμοια που θα εφεύρουν, το όχημα για να τσαλαπατήσουν και τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους. «Ας τα ονομάσουν κι ας τα προσαρμόσουν όπως θέλουν, μη στερήσουν, όμως, τη δουλειά από χιλιάδες νέους και νέες που βρήκαν μια ελάχιστη διέξοδο στα αδιέξοδά τους», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. αναφορικά με τα stage. Τρεις παρεμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της μεγαλοεργοδοσίας, όλες αβανταδόρικες για την κυβέρνηση και τη στρατηγική της. Γεγονός που επιβεβαιώνει πλήρως ότι το κεφάλαιο και ο δικομματισμός δε θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο στήριγμα από τον ΛΑ.Ο.Σ. στην προώθηση κάθε αντιδραστικής μεταρρύθμισης.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ