Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
Πισώπλατες συμφωνίες για να μείνουν όμηροι

Η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου συμφώνησε στην προσωρινή παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων, προσυπογράφοντας την ομηρία τους

Τη στήριξη που προσφέρει στα συμφέροντα της εργοδοσίας η συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ) εργαζομένων στον «Αστέρα Βουλιαγμένης» φανερώνουν οι νέες εξελίξεις στο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Εργοδοσία και πλειοψηφία του σωματείου απαντούν στο δίκαιο αίτημα των εποχιακά εργαζόμενων (πάνω από 100) να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου - αφού το ξενοδοχείο είναι 12μηνης λειτουργίας - με συμφωνίες για παράταση λίγων ημερών της εργασιακής τους ομηρίας, προκειμένου η επιχείρηση να καλύψει «έκτακτες ανάγκες της»!

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτέμβρη έληγαν σχεδόν όλες οι συμβάσεις των εποχιακά εργαζομένων, η επιχείρηση ωστόσο συνέχισε να τους απασχολεί και μετά τη λήξη. Θορυβημένη από τις αντιδράσεις των εργαζομένων που απαιτούσαν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, άρχισε να καλεί, να πιέζει και να εκβιάζει εργαζόμενους να υπογράψουν παράταση της σύμβασής τους για λίγες ακόμα μέρες.

Κάποιοι εργαζόμενοι δε δέχτηκαν να προχωρήσουν στην υπογραφή της παράτασης, απαιτώντας πλήρη και σταθερή δουλειά. Η εργοδοσία όχι μόνο αρνείται την ικανοποίηση του αιτήματος αλλά έστειλε εξώδικα (σε δύο καταρχήν εργαζόμενους) με τα οποία τους απειλεί προκειμένου να βάλουν την υπογραφή τους στις παρατάσεις (που ήδη έχουν δουλέψει), «με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός...» της! Σε αυτό το εξώδικο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε ότι οι εν λόγω παρατάσεις έγιναν προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες της εταιρείας μας, γεγονός το οποίο συζητήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας μας».

Αποδεικνύεται περίτρανα από τα παραπάνω ότι η πλειοψηφία του σωματείου «παζαρεύει» τα δικαιώματα των εργαζομένων για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Ενδεικτικό άλλωστε του πόσο καλά τα βρίσκουν εργοδοσία και πλειοψηφία του σωματείου είναι ότι σε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή που επέβαλαν οι εργαζόμενοι πριν λίγες μέρες δεν επιτράπηκε στην εκπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων και εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο Μερόπη Αλυκιώτη να πάρει μέρος στη συνάντηση, αφού όπως φαίνεται ο γενικός διευθυντής αναγνωρίζει ως άξιους συνομιλητές μόνο τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Τέλος, ο γενικός διευθυντής καλεί εργαζόμενη σε απολογία, στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων, γιατί ακριβώς τόλμησε να διαμαρτυρηθεί στο γραφείο του για αυτήν την απαράδεκτη εργασιακή ομηρία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org