Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θύελλα καταγγελιών για τη βαρβαρότητα

Θύελλα αντιδράσεων από συνδικάτα και συνδικαλιστικούς φορείς προκάλεσε η προχτεσινή βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς μεταλλεργάτες της Ζώνης του Περάματος με εντολή της κυβέρνησης.

«Η "ισχυρή και αυτοδύναμη" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε έγκαιρα να στείλει διευκρινιστική "εγκύκλιο" για το "κυβερνητικό πρόγραμμα των 100 ημερών"», δηλαδή της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που έπεται, αναφέρει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας σε ανακοίνωσή του. Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καλεί τους τους εργαζόμενους χωρίς αναμονή να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να αντιμετωπίσουν την αντεργατική επίθεση. Το πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ «εμείς το δοκιμάσαμε το Μάρτη του 1995» και διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι «οι εργάτες και εμείς οι συνταξιούχοι θα βγούμε πολύ γρήγορα στους δρόμους», σημειώνει από την πλευρά της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Παράλληλα, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη ΓΣΕΕ που όχι μόνο δεν καταδίκασε την κατασταλτική πρακτική της κυβέρνησης, αλλά δηλώνει πρόθυμη να βάλει πλάτη στην αντεργατική πολιτική της.

Τόσο για την καταστολή της διαδήλωσης των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όσο και για την προσπάθεια εκχώρησης του συνόλου του λιμανιού του Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και η Ενωση Λογιστών Πρωτευούσης με ανακοινώσεις τους καλούν τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους με αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Την επίθεση της κυβέρνησης στους διαδηλωτές μεταλλεργάτες καταδικάζουν επίσης η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής.

«Με αυτή την επίθεση, η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στην εργατική τάξη», σημειώνει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «ΣΟΦΤΕΞ». Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου υπογραμμίζει ότι «το χτύπημα των μεταλλεργατών ουσιαστικά σηματοδοτεί μια νέα πιο άγρια αντεργατική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, ξεσκεπάζει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τη νέα αντιλαϊκή επίθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ».

Τόσο την επίθεση κατά των μεταλλεργατών, όσο και την προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΛΠ καταδικάζουν ακόμα οι ναυτεργατικές ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραπλανούν και γι' αυτό είναι επικίνδυνοι(2010-07-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-02-03 00:00:00.0)
Οργισμένες αντιδράσεις για τις διώξεις(2009-02-07 00:00:00.0)
Ψηφίσματα συμπαράστασης(2006-07-22 00:00:00.0)
Μονόδρομος ο αγώνας ενάντια στην επίθεση(2005-03-31 00:00:00.0)
Οργή λαού!(1999-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ