Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Ολοι την Πέμπτη στη συνέλευση

Στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 22 Οκτώβρη, στις 5.30 το απόγευμα (ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, 2ος όροφος), απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος. Η συμμετοχή των εργαζομένων είναι απαραίτητη, για να μεταφερθεί πλατιά η ζωντανή πείρα από τους τόπους δουλειάς, συμβάλλοντας στην οργάνωση των αγώνων του κλάδου και την πρωτοπόρα δράση του συνδικάτου.

Η συμμετοχή στη συνέλευση και συνολικά στη δράση του σωματείου επιβάλλεται από την ένταση της εργοδοτικής επιθετικότητας. Η ανασφάλιστη εργασία οργιάζει και η εκ περιτροπής εργασία αυξάνεται. Δεκάδες μετανάστες εργάζονται ανασφάλιστοι, χωρίς χαρτιά και δικαιώματα. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, εντατικοποιούν την εργασία και συμπιέζουν το κόστος της εργατικής δύναμης, προκειμένου να αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους. Ενώ παίρνουν επιδοτήσεις και ζεστό κρατικό χρήμα - όπως στην περίπτωση του Λαναρά - απολύουν εργάτες.

«Το συνδικάτο μας είναι η οργάνωσή μας απέναντι στην εργοδοσία και τις αντιλαϊκές πολιτικές κόντρα στα μονοπώλια», σημειώνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, δίνοντας το στίγμα της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και των επερχόμενων εκλογών. Τόσο η εκλογοαπολογιστική συνέλευση όσο και η μάχη των εκλογών που θα ακολουθήσει μπορούν να αξιοποιηθούν για την ακόμη μεγαλύτερη μαζικοποίηση και ολόπλευρη ενίσχυση του Συνδικάτου. Με μαζικές εξορμήσεις, που ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα, οι συνδικαλιστές θα πάνε πλατιά σε όλες τις βιοτεχνίες, καλώντας τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ