Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Αναμείνατε στο ακουστικό σας...

«Οποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει» λέει ο λαός και η παροιμία ταιριάζει «γάντι» στην πλειοψηφία της διοίκησης στη ΓΣΕΒΕΕ, το προεδρείο της οποίας συνεδρίασε χτες για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της Συνομοσπονδίας. Με τα προβλήματα δεδομένα και οξυμένα, με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και εξαιτίας της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, αυτή θα ήταν η πλέον κατάλληλη στιγμή για την αγωνιστική διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων από τη νέα κυβέρνηση.

Αντί γι' αυτό, αποφασίστηκε η αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει κύκλος επισκέψεων στα αρμόδια υπουργεία. Μετά από αυτό θα συγκληθεί το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ για να εξετάσει το αποτέλεσμα. Στο «τραπέζι», μπήκαν και ορισμένες θέσεις του τύπου δημιουργία τράπεζας για τους μικρομεσαίους και δανεισμού μέσω Ταμείου Εγγυοδοσίας για την πληρωμή των οφειλών τους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Απέναντι στις λειψές, αποσπασματικές και διαχειριστικές θέσεις της πλειοψηφίας, οι εκπρόσωποι της ΔΗΚΕΒΕ και των συνεργαζόμενων αγωνιστικών δυνάμεων πρότειναν τη διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων με ένα αντιμονοπωλιακό διεκδικητικό πλαίσιο που χτυπά τις αιτίες των προβλημάτων των μικρών ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ