Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Συνέχισαν και χτες την απεργία

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε χτες η απεργία των δικαστικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων των έμμισθων υποθηκοφυλακείων, ενώ το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 94%, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ).

Οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν ζητώντας την κάλυψη των 2.440 κενών οργανικών θέσεων και την αύξηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, όπως προβλέπεται από δικαστικές αποφάσεις.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Σταθόπουλος, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ και ζητάει να γίνει αποδεκτό το αίτημα της αύξησης του επιδόματος ειδικών συνθηκών και επισημαίνει την ανάγκη συμμόρφωσης με το νόμο.

Πάντως, οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δε δώσει λύση στα αιτήματά τους. Στις 18 του Νοέμβρη πραγματοποιείται η συνδιάσκεψη όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων της χώρας για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ