Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα ρολόγια «χάνουν» λόγω της ΔΕΗ

Στις ανωμαλίες που παρουσιάζονται στη συχνότητα του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, οφείλονται οι... καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ορισμένες ηλεκτρικές συσκευές που έχουν ενσωματωμένα ρολόγια, όπως π.χ. οι ηλεκτρικές κουζίνες, οι χρονοδιακόπτες της κεντρικής θέρμανσης ορισμένες συσκευές βίντεο ή ηλεκτρικά ξυπνητήρια κλπ. Συγκεκριμένα τα ρολόγια αυτά χάνουν καθημερινά αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα να δημιουργούν απορίες αλλά και αναστάτωση στους χρήστες τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο ότι τα ρολόγια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις που υπάρχουν στο σύστημα της ΔΕΗ.

Η συχνότητα του ρεύματος της ΔΕΗ, υπό κανονικές συνθήκες είναι σταθερή, αλλά το τελευταίο δίμηνο - όπως σημειώνει η εταιρία- είναι ελαφρώς κάτω από τους 50 κύκλους με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αποκλίσεις στις ενδείξεις των ρολογιών. Το πρόβλημα, - αναφέρει η ΔΕΗ - δεν οφείλεται στην επιχείρηση, αλλά στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα των Βαλκανίων, όπου είναι ενταγμένο το δίκτυό μας, κυρίως λόγω των σοβαρών ενεργειακών προβλημάτων της γειτονικής Γιουγκοσλαβίας, αφού το μεγαλύτερο τμήμα του ηλεκτρικού της δικτύου, έχει καταστραφεί από τους περσινούς ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κινδύνου για βλάβη ή ζημιάς των ηλεκτρικών ρολογιών, λόγω αυτών των αποκλίσεων, η ΔΕΗ διαβεβαιώνει τους πελάτες της ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ