Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Αρπακτικά» πάνω από τη Βαλκανική

Εκστρατεία Παπαντωνίου - μεγαλοεπιχειρηματιών σε βαλκανικές  πρωτεύουσες. Επιχειρούν - πάνω από τα συντρίμμια που δημιούργησε η ιμπεριαλιστική επέμβαση - να κλείσουν δουλιές, στα πλαίσια της... ανοικοδόμησης της περιοχής

Ολόκληρη κουστωδία από 43 μεγαλοεπιχειρηματίες συνοδεύει τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, στο ταξίδι του - που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της εισβολής - σε βαλκανικές πρωτεύουσες (Βελιγράδι, Σόφια, Σκόπια), που ξεκινά αύριο Κυριακή 12 Νοέμβρη και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη. Ενα ταξίδι πολιτικο-οικονομικού περιεχομένου, ενταγμένο στα σχέδια της «νέας τάξης πραγμάτων» για τη χρησιμοποίηση της Βαλκανικής Χερσονήσου σαν προγεφύρωμα διείσδυσης στις Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, σχέδιο στο οποίο η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ελπίζουν να έχουν δραστήρια συμμετοχή.

Οπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ο Γ. Παπαντωνίου θα συναντηθεί με τους προέδρους και τους πρωθυπουργούς της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, καθώς και με αξιωματούχους των τριών αυτών βαλκανικών χωρών. Τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας συνοδεύει και μια στρατιά μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον για επενδύσεις στο «βαλκανικό Ελντοράντο», ειδικά στη Γιουγκοσλαβία, όπου επιδιώκουν να κλείσουν δουλιές στα πλαίσια της ανοικοδόμησής της, μετά τους καταστρεπτικούς ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς του 1999. Μεταξύ αυτών συμμετέχουν οι Κοπελουζος, Δασκαλόπουλος, Μαμιδάκης, Ζερίτης, Αποστολόπουλος, Βερόπουλος, Μανιάτης (του ΟΤΕ), Σαραντόπουλος, Μυτιληναίος, Πετζετάκις, εκπρόσωπος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ (του Κόκκαλη) κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ