Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαγνητίζει το αιώνιο ντέρμπι

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται στη Λεωφόρο 

Φάση από τον περσινό αγώνα ΠΑΟ-Ολυμπιακού

Sportidea

Φάση από τον περσινό αγώνα ΠΑΟ-Ολυμπιακού
Δεν πρόλαβε να «ανασάνει» ο Παναθηναϊκός από τα δύσκολα ευρωπαϊκά του ματς και η ώρα που θα ξαναριχτεί στον αγωνιστικό χώρο για να αντιμετωπίσει ένα «μεγάλο» αντίπαλο, πλησιάζει. Αύριο, στις 19.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) οι «πράσινοι» υποδέχονται στη Λεωφόρο τον αιώνιο αντίπαλό τους Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας. Η αναμέτρηση της Αλεξάνδρας κρύβει λεπτές ισορροπίες, τόσο σε βαθμολογικό επίπεδο όσο και σε... ψυχολογικό. Ο Ολυμπιακός εξάλλου, ύστερα από τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ, θα επιδιώξει να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οσον αφορά στο κλίμα που επικρατεί στους κόλπους των «ερυθρολεύκων», δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, όμως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα τα δώσουν όλα για τη νίκη προκειμένου να «αναστηθούν» ψυχολογικά, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «Θέλουμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό για να δείξουμε στο γήπεδο ποιος είναι η καλύτερη ομάδα. Θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη και ας είναι ο Παναθηναϊκός καλύτερα ψυχολογικά». Στο πλευρό του Ολυμπιακού θα είναι περίπου 3.000 φίλοι του. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με μια σημαντική απουσία, αυτή του Πάολο Σόουζα, ο οποίος θα μείνει (λόγω τραυματισμού) εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα.

Στο άλλο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Αρης υποδέχεται αύριο στο Χαριλάου τον Ηρακλή (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Οι «κιτρινόμαυροι» ήδη προσπαθούν να ξεχάσουν την ήττα από την Ξάνθη και σκοπός τους σήμερα είναι να... σηκώσουν πάλι κεφάλι στο πρωτάθλημα. «Ελπίζω να πάνε όλα καλά και σ' αυτό το παιχνίδι που είναι ένα ακόμη δύσκολο ντέρμπι στη σειρά», δήλωσε χτες ο Θωμάς Κυπαρίσσης, δίνοντας έτσι την εικόνα του κλίματος που επικρατεί στο στρατόπεδο των γηπεδούχων. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Αρης δεν έχει σημαντικές απουσίες καθώς οι Κύπριοι Αγαθοκλέους και Κωνσταντίνου αλλά και ο τραυματίας Χριστοδούλου θα δώσουν το παρών.

Το παιχνίδι, όμως, που ανοίγει την αυλαία διεξάγεται σήμερα είναι η κόντρα μεταξύ του Αθηναϊκού και του Πανιώνιου (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Η ομάδα του Βύρωνα θα επιδιώξει να πάρει τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, έχοντας όμως σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα, αφού δε θα αγωνιστούν οι τραυματίες Τασιόπουλος και Καρύδης. Με απουσίες όμως θα παραταχθεί (εκτός απροόπτου) και ο Πανιώνιος, αφού θα λείψουν ο στρατευμένος Γκώνιας και ο τραυματίας Πρεζέ. Στα άλλα παιχνίδια κοντράρονται οι εξής: Αύριο: ΑΕΚ - Παναχαϊκή (17.00), Πανηλειακός - ΠΑΟΚ (17.00), Ιωνικός - Καλαμάτα (17.00), Εθνικός Αστέρας - Γιάννενα (17.00), αύριο: ΟΦΗ - Ξάνθη (17.00).

  • Με το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ του Απόλλων Νέας Σμύρνης και του αήττητου μέχρι στιγμής Αιγάλεω (15.00) να τραβάει τα περισσότερα βλέμματα, ανοίγει και ολοκληρώνεται σήμερα η αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι παρακάτω: Ναυπακτιακός Αστέρας - Καβάλα (15.00), Τρίκαλα - Αγ. Νικόλαος (15.00), Απόλλων Καλαμαριάς - Παναιγιάλειος (17.00), Προοδευτική - Ακράτητος (17.00), Ολυμπιακός Βόλου - Καλλιθέα (17.00), Πανελευσινιακός - Πανσερραϊκός (15.00), Παναιτωλικός - Λάρισα (15.00).
  • Στη Θεσσαλία στρέφεται το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Β' Κατηγορίας, καθώς σήμερα η πόλη της Καρδίτσας φιλοξενεί το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντιπάλους την ομώνυμη ομάδα και τον Εθνικό (15.00). Τα άλλα ματς είναι: Σήμερα: Νάουσα - Απόλλων Κρ. Βρ.(15.00), Λεωνίδιο - Μαρκό (15.00), αύριο: Ιάλυσος - Αχαρναϊκός (15.00), Λαμία - Ατρόμητος (15.00), Αμπελόκηποι - Πατραϊκός (15.00), Λύκοι - Βέροια (15.00), Κιλκισιακός - Κοζάνη (15.00). Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη με την αναμέτρηση Χαλκηδόνα - Πιερικός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ