Κυριακή 16 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ποδόσφαιρο - Α` Εθνική
Η «μάχη» της Κρήτης

Ο αγώνας ΟΦΗ - Ολυμπιακού «κλέβει» την παράσταση

Ο αγώνας ΟΦΗ -Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα
Ο αγώνας ΟΦΗ -Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα
Σέντρα, έχουμε, σήμερα, στο πρωτάθλημα της Α1, όπου διεξάγεται το κυρίως «πιάτο» της 15ης αγωνιστικής. Βέβαια, από αυτά ξεχωρίζουν κάποιες αναμετρήσεις «φωτιά», όπως η κόντρα του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο και της ΑΕΚ με την Καβάλα στη Φιλαδέλφεια. Τα μεγάλα παιχνίδια, πάντως, δε θα λείψουν και αύριο, όπου στην ολοκλήρωση της αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο και ο Αρης τον Ιωνικό.

Στην Κρήτη, στρέφονται τα περισσότερα βλέμματα, όπου στις 17.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) στο γήπεδο του ΑΟ ΟΦΗ, πραγματοποιείται μάχη κορυφής. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο έναντι των Κρητικών, καθώς η πίεση της νίκης είναι μεγάλη. Ούτως ή άλλως σ' αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, έστω κι αν προπορεύεται δεν μπορεί να «στραβοπατήσει» γιατί ήδη νιώθει αρκετά κοντά του, στη βαθμολογία, την «ανάσα» του Παναθηναϊκού. Πιο άνετος, ωστόσο, αλλά με το δέος ότι ο αντίπαλός του είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής ομάδα στη χώρα μας, ρίχνεται στη μάχη ο ΟΦΗ με σκοπό να «πιάσει» το «τριφύλλι» στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οσον αφορά τις απώλειες των δύο ομάδων, μεγαλύτερα προβλήματα έχουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δε θα έχουν την αρωγή των τραυματιών Χούτου και Καραπιάλη, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Νινιάδη. «Ολοκληρώνουμε μια σειρά από δύσκολους αγώνες με αντίπαλο μια ομάδα που ειδικά αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα» δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Αλμπέρτο Μπιγκόν και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε πάρα πολύ κουρασμένοι. Οι επιτυχίες, ωστόσο, έναντι του Αρη και του ΠΑΟΚ έχουν ενισχύσει τα ψυχικά μας αποθέματα». Μεγάλη πιθανότητα, άλλωστε, είναι σήμερα ο Μπιγκόν να χρησιμοποιήσει δοκιμαστικά τον 22χρονο μπακ χαφ Αλεσάντρο Ντος Σάντος, που ήρθε στου Ρέντη από την ιαπωνική Σιμίζου Πούλσε.

Μετά την πολύ καλή της παρουσία στο Κύπελλο, όπου συνέτριψε τα Τρίκαλα με 6-0, η ΑΕΚ υποδέχεται με μεγάλα... κέφια την Καβάλα στο «Ν. Γκούμας». Αν και ο «δικέφαλος» της Αθήνας τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε έντονους μεταγραφικούς ρυθμούς, ωστόσο ο τεχνικός του Γιάννης Παθιακάκης, δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης στους «κιτρινόμαυρους« παίχτες του.

Ντέρμπι προβλέπεται να γίνει μεταξύ του Εθνικού Αστέρα και της Προοδευτικής στο γήπεδο της Καισαριανής (15.00). Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι αναμετριούνται σήμερα με μοναδικό σκοπό να απομακρυνθούν πιο πολύ από την ουρά της βαθμολογίας.

Σκληρή κόντρα, εξάλλου, αναμένεται να γίνει αύριο και στο ΟΑΚΑ (17.00). Ο «πληγωμένος» από τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο και αποδεκατισμένος από τους πολλούς τραυματισμούς Παναθηναϊκός, υποδέχεται τον φορμαρισμένο και φιλόδοξο Πανιώνιο, που από τα τελευταία αποτελέσματα δείχνει πως θα παίξει το παιχνίδι στα ίσα.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι: Σήμερα: Καλαμάτα-Τρίκαλα (Μεσσηνιακού, 15.00), ΠΑΟΚ-Απόλλων (Τούμπας, 15.00), Παναχαϊκή-Ηρακλής (Παναχαϊκής, 15.00), αύριο: Αρης-Ιωνικός (Χαριλάου, 15.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστροφή στη δράση(2005-10-15 00:00:00.0)
Σε... διπλό ταμπλό(2003-02-16 00:00:00.0)
«Κρύα» απόφαση(2001-12-19 00:00:00.0)
Το φλουρί... στο Καυτατζόγλειο(2001-01-03 00:00:00.0)
Μαγνητίζει το αιώνιο ντέρμπι(2000-11-11 00:00:00.0)
Στο Καυτατζόγλειο τα σπουδαία(2000-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ