Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Προτεραιότητα η ενίσχυση των επιχειρήσεων

Ερχονται τα πρώτα νομοσχέδια για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Δύο νομοσχέδια, το ένα από τα οποία θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες μέρες, είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Τομέα Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Αυτό είπε χτες μιλώντας στους υπάλληλους του Τομέα Εμπορίου του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης, η υπουργός Λ. Κατσέλη.

Το πρώτο αφορά την απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων και το δεύτερο περιλαμβάνει θέματα «στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», το πλανόδιο και υπαίθριο εμπόριο και άλλα θέματα για την «τόνωση της αγοράς και την αύξηση της ρευστότητας» όπως διατυπώνονται στις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Η υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η κρίση αντιμετωπίζεται με ανάταξη της οικονομίας» και συνόψισε τις κατευθύνσεις - άξονες των κυβερνητικών προτεραιοτήτων στην «ορθή λειτουργία της αγοράς και την αναθέρμανσή της», με ...προστασία του καταναλωτή και έμφαση στην εποπτεία. Σ' αυτό το πλαίσιο έκανε λόγο για ανάγκη αξιοποίησης των κοινοτικών προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων, του αναπτυξιακού νόμου και των κρατικών προμηθειών. Προανήγγειλε, δηλαδή, ουσιαστικά, την επικείμενη λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων, με το πρόσχημα της αναθέρμανσης της αγοράς και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του σχήματος που θα έχει το νέο υπουργείο στον Τομέα του Εμπορίου, η Λ. Κατσέλη που συναντήθηκε χτες και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, ζήτησε από τους γενικούς γραμματείς να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την αντικατάστασή τους μέσω προσλήψεων με διαγωνισμό, όπως εξήγγειλε η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ