Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ KKE
«Οχι» στα εξοντωτικά 14ωρα των ιπτάμενων

Ζητά με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Γιώργος Τούσσας

Τα εξοντωτικά ωράρια 14 ωρών για το ιπτάμενο προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων, κατήγγειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας.

Παράλληλα, με την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στις κινητοποιήσεις των πιλότων και των πληρωμάτων καμπίνας αεροπλάνων, που αγωνίζονται για την μείωση του εξοντωτικού ωραρίου εργασίας, άνω των 14 ωρών, που έχουν επιβάλει η ΕΕ και οι αεροπορικές επιχειρήσεις.

Τονίζοντας τον κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:

«Η κατάργηση με Οδηγίες της ΕΕ και νόμους στα κράτη μέλη του 8ωρου γενικότερα, οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις διαμορφώνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, προκαλώντας την οργή και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατακλύζεται καθημερινά από διαδηλώσεις οργισμένων αγροτών και αγανακτισμένων εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά, το ωράριο εργασίας του προσωπικού καμπίνας και των πιλότων στις αερομεταφορές που προβλέπεται από τον Κανονισμό 1899/2006 υπερβαίνει τις 14 ώρες την ημέρα, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων και των επιβατών, όπως αποδεικνύεται από πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες.

Η ΕΕ αρνείται να λάβει υπόψη της τις επιστημονικές μελέτες, γιατί υπακούει στις εντολές των μονοπωλιακών αεροπορικών επιχειρήσεων, που δε δέχονται να θυσιάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους για την υγεία των εργαζομένων, την ασφάλεια των πτήσεων.

Ζητάμε να μειωθεί ο χρόνος εργασίας των πιλότων και των πληρωμάτων καμπίνας στις αερομεταφορές και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ