Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πίσω έχει η «διαφάνεια» την ουρά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ πρώτη μας υπουργική υπόσχεση από την νέα κυβέρνηση. Οπως μας είπε ο υπουργός Διαφάνειας (έχουμε και τέτοιον αν δεν το ξέρετε) Χάρης Καστανίδης, σύντομα θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος!

Πώς θα γίνει αυτό; Μα επειδή δεν θα γίνονται ρεμούλες, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, σκάνδαλα και όλα τα σχετικά.

Κρατήστε την δέσμευση, θα μας χρειαστεί σε μερικούς μήνες. Φυσικά στον όρο «σκάνδαλα» δεν συμπεριλαμβάνεται η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης που θα είναι ψίχουλα, η ανυπαρξία αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα, η φοροεπιδρομή που έχει ήδη σχεδιαστεί, η διάλυση της δημόσιας Υγείας, οι ιδιωτικοποιήσεις κλπ.

Γι' αυτά μπορούμε να έχουμε ...πλήρη εμπιστοσύνη στο κράτος. Θα τα κάνει όπως και να έχει και θα μας πάρει όσα μας άφησαν οι προηγούμενοι. Να είστε απόλυτα σίγουροι.

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οι ομορφιές συνεχίζονται! Η Ντόρα Μπακογιάννη θέλει να εκλεγεί ο αρχηγός από την βάση του κόμματος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θέλει διευρυμένο σώμα και ο Αντώνης Σαμαράς βολεύεται σε κάθε εκδοχή του πράγματος.

Οχι πως τους νοιάζουν τα «μετρημένα κουκιά» και οι εσωκομματικές ισορροπίες, για λόγους ...ενίσχυσης της δημοκρατίας και των θεσμών το παλεύουν το πράγμα.

Πάντως αν ακολουθηθεί η λύση Αβραμόπουλου, μοιάζει με επανάληψη των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ όταν είχε χάσει τις τελευταίες εκλογές, απλά σε ...μπλε φόντο.

Λέτε η μακροπρόθεσμη «συνταγή» της εναλλαγής του δικομματισμού, να θεωρείται πλέον δεδομένη και το κάθε κόμμα να την ακολουθεί με την σειρά του; Ποιος ξέρει...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ