Κυριακή 11 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Ενα φαβορί ... αρκετοί μνηστήρες

Ο Μίλκοβιτς και φέτος αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τον Ολυμπιακό

Eurokinissi

Ο Μίλκοβιτς και φέτος αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τον Ολυμπιακό
Ξεκινώντας το φετινό πρωτάθλημα με τον τίτλο του περσινού πρωταθλητή (κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 6 χρόνια) και με δεδομένη την ενίσχυσή του το καλοκαίρι, σίγουρα ο Ολυμπιακός δικαιούται τον τίτλο του φαβορί. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι μνηστήρες που δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν τη ζημιά στα προγνωστικά έστω και εάν κάποιοι από αυτούς έχουν τα δικά τους προβλήματα.

Για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι ήταν μια περίοδος αρκετών αλλαγών στο έμψυχο δυναμικό. Εδειξε την πόρτα της εξόδου στους Ελληνες παίκτες που χρησιμοποίησε πέρσι (για διαφορετικό λόγο τον καθένα) και επέλεξε να ενισχυθεί με ξένους. Η απόκτηση του Γερμανού Τίσερ από τον Ηρακλή, του Φιλανδού Κουνάρι, του Βραζιλιάνου Φιλίπε, του έμπειρου Χρύσανθου Κυριαζή, είναι κινήσεις που κάνουν τον τεχνικό της ομάδας Αντρες Κρίστιανσον να τρίβει τα χέρια του.

Στην άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός, αφού έφθασε ένα βήμα πριν τη διάλυση, κατάφερε να ξεπεράσει τους εξωαγωνιστικούς σκοπέλους και να κάνει μια ομάδα που σίγουρα δεν έχει την αίγλη των προηγούμενων χρόνων. Στέλιος Καζάζης αντί Αλέκου Λεώνη στον πάγκο και χαμηλός πήχης αντί για τις φιλοδοξίες διάκρισης των άλλων ετών. Η τριπλέτα του Γάλλου Σαμικά, του Πολωνού Ζαγκούμνι και του Κολομβιανού Λίμπερμαν Αγκάμεζ είναι ό,τι καλύτερο για το «τριφύλλι» και σε αυτούς θα στηριχθεί ο Στέλιος Καζάζης.

Πλώρη για ακόμα ψηλότερα από την τρίτη θέση την οποία κατέκτησε πέρσι βάζει η ΕΑ Πατρών, αρκεί βέβαια να μην αντιμετωπίσει τα περσινά προβλήματα με τον τραυματισμό του Βούλγαρου Γιορντάνοφ. Ο έτερος Βούλγαρος Ζέκοφ, ο Πορτορικανός Ριβέρα και ο Ισπανός Ροντρίγκεζ, αλλά και οι Κόβατας, Αρμενάκης είναι οι παίκτες που ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Χριστόπουλος ποντάρει πολλά.

Οσον αφορά την πλευρά της Θεσσαλονίκης ο Ηρακλής μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα που μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη για τους στόχους του. Ωστόσο, αγωνιστικά το υλικό θεωρείται αξιόλογο με τον Κουβανό Καλά να αποτελεί το ...βαρύ χαρτί. Την ευχάριστη έκπληξη θέλει να κάνει ο Αρης με αιχμή του δόρατος τον αρχηγό της εθνικής Νίκο Ρουμελιώτη αλλά και τον Σέρβο διεθνή Κοβάσεβιτς.

Στο Σαμικά (πλάτη στη φώτο) και στο Νίκο Ρουμελιώτη στηρίζουν πολλά Παναθηναϊκός και Άρης αντίστοιχα (φωτό από τον αγώνα Ελλάδας - Γαλλίας για το Ευρωπαϊκό)

Eurokinissi

Στο Σαμικά (πλάτη στη φώτο) και στο Νίκο Ρουμελιώτη στηρίζουν πολλά Παναθηναϊκός και Άρης αντίστοιχα (φωτό από τον αγώνα Ελλάδας - Γαλλίας για το Ευρωπαϊκό)
Η ευχάριστη έκπληξη της περσινής περιόδου Φοίνικας Σύρου και η σταθερή αξία Λαμία εμφανίζονται αποδυναμωμένες σε σχέση με πέρσι, ωστόσο δικαιούνται να κάνουν όνειρα.

Ολα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει έχει η ΑΕΚ με προπονητή τον Κώστα Αρσενιάδη αλλά και κυρίως χάρις στη δύναμη που της δίνει ο κόσμος της ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα, τα διοικητικά, αλλά και πολλές φορές η ανοησία των οπαδών είναι από τα ζητήματα που μπορεί να βάλουν φραγή στα όνειρα. ΠΑΟΚ, Καλαμαριά, και Πανελλήνιος θα δώσουν το δικό τους αγώνα για παραμονή στην κατηγορία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ