Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «GA FERRIES»
Ανεξέλεγκτος ο εφοπλιστής - απλήρωτοι οι ναυτεργάτες

Τη σύλληψη κατά την αυτόφωρη διαδικασία εκπροσώπων της εταιρείας «GA FERRIES» διέταξε χτες η εισαγγελέας Πειραιά, λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων σε ναυτεργάτες. Ωστόσο, η εισαγγελική εντολή, με βάση την κατεύθυνση της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφορά επί της ουσίας υπαλλήλους (αρχιπλοιάρχους) της εταιρείας και όχι τον ίδιο τον εφοπλιστή Αγούδημο, στον οποίο ανήκει η «GA FERRIES». Ο εφοπλιστής, δηλαδή, παραμένει ανενόχλητος και αυτό παρά το γεγονός ότι οι ναυτεργάτες στις καταθέσεις τους κατήγγειλαν συγκεκριμένα ως υπεύθυνο τον εφοπλιστή.

Η Εισαγγελία αναγκάστηκε να κάνει παρέμβαση μετά τις καταγγελίες των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών των πληρωμάτων στα πλοία του Αγούδημου διεκδικώντας τα λεφτά τους.

Να σημειωθεί ότι ο Αγούδημος είναι από τους εφοπλιστές που έχουν πάρει «χοντρά λεφτά» με την πατέντα των «άγονων γραμμών» που εφηύρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προβλέπεται στο νόμο της, 2932/2001, τον οποίο εφάρμοσε απαρέγκλιτα η κυβέρνηση της ΝΔ. Πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι «τσέπωσε» από επιδοτήσεις την περίοδο 2003 έως το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα έχει εγκαταλείψει απλήρωτα τα πληρώματα στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ τα 8 πλοία του βρίσκονται σε διαδικασία κατάσχεσης.

Στο μεταξύ, οι βλάβες των καταπονημένων και υποσυντήρητων ακτοπλοϊκών πλοίων συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ναυτεργάτες και επιβάτες. Προχτές το μεσημέρι στο επιβατηγό ακτοπλοϊκό πλοίο «ΦΟΙΒΟΣ», κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Αίγινα, με 88 επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας των ηλεκτρομηχανών του πλοίου από τη δεξαμενή καυσίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ