Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο καυγάς για το πάπλωμα

«Πριν από πεντέμισι χρόνια (...) η "Καθημερινή" χαιρέτιζε συγκινημένη τη νέα εποχή μιας "ενάρετης διακυβέρνησης" (...) η "ενάρετη διακυβέρνηση" της "Καθημερινής" κατέρρευσε με απίστευτη ευκολία όχι επειδή δεν ήταν "ενάρετη" αλλά επειδή δεν ήταν "διακυβέρνηση". Και τώρα ψάχνουμε για τον επόμενο. Πίσω από αυτά, κρύβεται μια παλαιά ακροδεξιά αντίληψη. Οτι η πολιτική είναι υπόθεση "καλών" εναντίον "κακών", "ενάρετων" εναντίον "αμαρτωλών" και "ηθικών" εναντίον "ανήθικων". Μια αντίληψη που υποκαθιστά την πολιτική με την ηθική και την πράξη με το κήρυγμα (...) η ιδέα "να τα πάρουμε από τους πλούσιους για να τα δώσουμε στους φτωχούς" ήταν εύκολη για τον Ρομπέν των Δασών αλλά δύσκολη για μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

Το «αριστερό» ΝΑΤΟ

«Ο Λόταρ Μπίσκι, πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και πρόεδρος της "Αριστεράς" (Die Linke) (...) ακούστηκε να λέει από το βήμα - όπως ακριβώς μεταφράστηκε και ζωντανά με ευθύνη των διοργανωτών: "Θέλουμε ένα ΝΑΤΟ, οργανισμό συλλογικής ασφάλειας και ειρήνης"... Λίγο νωρίτερα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχε μοιράσει μια άλλη μετάφραση της ίδιας ομιλίας, σύμφωνα με την οποία ο Μπίσκι πρότεινε την αντικατάσταση του ΝΑΤΟ από ένα "συλλογικό σύστημα ασφαλείας" (...) Καμιά εντύπωση δε μας κάνει ούτε η μια ούτε η άλλη εκδοχή της ομιλίας του» (η καταγραφή στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

και ο «όμοιος ομοίω ...»

«Η παρουσία του Λόταρ Μπίσκι στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση αποτελεί "ψήφο" της ευρωπαϊκής αριστεράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ