Κινητοποίηση της Πανσπουδαστικής ΚΣ
Με σύνθημα «Οχι στην ιδιωτικοποίηση της Λέσχης. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν Παιδεία», φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανσπουδαστικής ΚΣ, πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση μέσα στην πανεπιστημιούπολη, χτες, πρώτη μέρα λειτουργίας της φοιτητικής Λέσχης.
Αφορμή της χτεσινής κινητοποίησης, αλλά και των πρωτοβουλιών που θα πάρει η ΠΚΣ το επόμενο χρονικό διάστημα, αποτελεί το ενδεχόμενο να μην μπορεί να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον η Λέσχη σίτισης του ΑΠΘ λόγω οικονομικών προβλημάτων, όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ στη Σύγκλητο (28/08/09). Η ΠΚΣ κάλεσε χθες σε μια φοιτητική διαμαρτυρία, όχι μόνο για την υποχρηματοδότηση της φοιτητικής μέριμνας, το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών στη λειτουργία της Λέσχης, αλλά και για το δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν σίτιση, καλής ποιότητας, για κάθε φοιτητή.
Οι φοιτητές από τη Νομική Σχολή ξεκίνησαν πορεία βροντοφωνάζοντας: «Ακούστε καλά τι λέν' οι φοιτητές, σίτιση και στέγαση, δωρεάν σπουδές», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία». Συνδικαλιστής, απευθυνόμενος στους φοιτητές από την ντουντούκα, τόνισε: «Απαιτούμε να λειτουργεί κανονικά η πάνω και η κάτω Λέσχη με αύξηση χρηματοδότησης για τη φοιτητική μέριμνα. Με προσωπικό, που θα προσλαμβάνεται από το πανεπιστήμιο και όχι από εργολάβους, για μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα. Ικανός αριθμός μερίδων, ώστε να εξασφαλίζεται σίτιση για το μεγαλύτερο κομμάτι των φοιτητών του πανεπιστημίου».
Η ΠΚΣ, σε προκήρυξη που διακίνησε κατά τη χτεσινή κινητοποίηση, υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα στη λειτουργία της Λέσχης είναι μία εξέλιξη την οποία έχουν φέρει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που καθοδηγούνται από τις οδηγίες της ΕΕ. Καλεί κάθε φοιτητή, ο οποίος προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα, να μη σκύψει το κεφάλι του σε αυτήν την εξέλιξη. Δεν έχει κανένα συμφέρον.