Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο λαός έχει τη δύναμη

Καθώς σιμώνει η ώρα της κάλπης, γίνεται ολοένα και πιο φανερή η προσπάθεια του αστικού πολιτικού συστήματος και των μηχανισμών του να καναλιζάρουν την προεκλογική συζήτηση σε ζητήματα ακίνδυνα και προωθητικά για τη δικομματική εναλλαγή στην κυβερνητική καρέκλα. Πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια να εγκλωβιστούν οι λαϊκές συνειδήσεις στις συμπληγάδες του ενός ή του άλλου διαχειριστή. Να αποκρυβεί η στρατηγική τους ταύτιση. Να κυριαρχήσει προπαγανδιστικά σαν μονόδρομος ο δρόμος ανάπτυξης που συμφέρει το κεφάλαιο. Να αποκλειστεί κάθε συζήτηση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει με το πρόγραμμά του το ΚΚΕ και κουβεντιάζει πλατιά με τους εργαζόμενους και το λαό.

Γι' αυτό ο όλος καυγάς, με καθοριστική τη συμβολή των αστικών ΜΜΕ, τείνει να περιοριστεί στο ζήτημα της κυβέρνησης που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Πάνω σ' αυτήν τη μεθόδευση εδράζονται τα ψευτοδιλήμματα και η κινδυνολογία περί «ακυβερνησίας», που έντεχνα καλλιεργούνται. Πάνω εκεί οικοδομείται ο μύθος για την ισχυρή κυβέρνηση, που μετεκλογικά θα κληθεί να πάρει σοβαρές αποφάσεις, δήθεν, για το καλό του λαού. Στη βάση αυτών των ιδεολογημάτων, οικοδομείται η τρομοκρατία της αυτοδύναμης ή μη κυβέρνησης, η οποία ενδεχόμενα να χρειαστεί κάποιο κόμμα - συμπλήρωμα, προκειμένου να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη. Κατά συνέπεια, λέει η κυρίαρχη προπαγάνδα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι υποχρεωμένες να προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να δηλώσουν διαθέσιμες για κυβερνητικές συνεργασίες.

Ολοι αυτοί, που προσπαθούν να ταυτίσουν με τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα την όποια κυβέρνηση αναλάβει μετά τις εκλογές, ένα στόχο έχουν: Να αποκρύψουν ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει, «πράσινη», «μπλε» ή με αποχρώσεις, ο λαός θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Γιατί τα συμφέροντα του λαού δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων, γενικά της πλουτοκρατίας, τα οποία υπηρετούν οι εταίροι του δικομματισμού και δεν αμφισβητούν τα κόμματα - παραφυάδες τους. Αυτό είναι το μόνο πράγμα, που πρέπει να απασχολεί τους εργαζόμενους για την επόμενη μέρα των εκλογών: Πώς θα κάνουν πιο ισχυρή τη δική τους αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας γι' αυτόν το σκοπό και το όπλο της ψήφου.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πρώτα και κύρια δυνατός λαός, δυνατό λαϊκό κίνημα. Σημαίνει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, που θα είναι σε θέση να καθυστερεί τα αντιλαϊκά μέτρα, κατά περίπτωση να τα ματαιώνει και να δίνει έτσι χρόνο στο συνεπές, ταξικό ριζοσπαστικό κίνημα για να οργανώσει την εργατική λαϊκή αντεπίθεση. Μια τέτοια συνθήκη είναι εφικτή, στο βαθμό που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα χάσουν χιλιάδες λαϊκές ψήφους σ' αυτές τις εκλογές. Ψήφοι που θα μεταγγιστούν απευθείας στο ΚΚΕ. Αυτό είναι το πρώτο και σοβαρότερο καθήκον μπροστά στη μεγάλη ευθύνη της ψήφου. Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΚΚΕ σε κάθε άνθρωπο του μόχθου που βλέπει σήμερα καθαρά πως τα λαϊκά συμφέροντα δεν μπορούν να ταυτίζονται, ούτε να είναι συμπληρωματικά αυτών που υπηρετούν με την πολιτική τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ