Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Το φέουδο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Τελικά το ΠΑΣΟΚ προβάλλει ως φάρμακο «διά πάσαν νόσον» το γνωστό «αγαπημένο» του θέμα. Από τις σελίδες κυριακάτικης εφημερίδας, ο Γ. Παπανδρέου κήρυξε τον πόλεμο στη «διαφθορά», δήλωσε την αντίθεσή του στα «φέουδα» και στις «βαρονίες», αλλά και στα «φαινόμενα αλαζονείας, κομματισμού και πελατειακής λογικής»... Και ως κερασάκι στην «επιχείρηση καθαρά χέρια», ως εγγυητές της νέας αρχής έθεσε τα «νέα πρόσωπα» των ψηφοδελτίων του αφού, όπως προεξοφλούν και τα συγκροτήματα του Τύπου, «Κέρδισε το στοίχημα της ανανέωσης»!

Η συνταγή βέβαια δεν είναι καινούρια. Την ίδια ακριβώς τακτική είχε επιλέξει και η ΝΔ το 2004, όταν διεκδικούσε την κυβερνητική εξουσία. Το τι ακολούθησε το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι. Ο τότε χαρτοπόλεμος κατά των τότε σκανδάλων της κυβέρνησης, κατέληξε σε έναν πενταετή πόλεμο με πραγματικά πυρά κατά των εργατικών συμφερόντων. Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική ήθελε τότε να κρύψει η ΝΔ, τη δική του αντιλαϊκή πολιτική θέλει να συγκαλύψει σήμερα και το ΠΑΣΟΚ. Το νέο επικοινωνιακό του κουστούμι, δεν μπορεί να κρύψει «την παλιά περπατησιά του». Αλλωστε, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δηλώνει σήμερα «περήφανο» για τη διακυβέρνηση Σημίτη και όπως ομολόγησε στην ίδια συνέντευξη ο Γ.Παπανδρέου: «Το νήμα θα το πιάσουμε από εκεί που το αφήσαμε»!

Πράγματι, το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε τα πέντε χρόνια που έμεινε στην αντιπολίτευση και το δηλώνει ευθαρσώς. Δε θ' αλλάξει ούτε ως κυβέρνηση. Κρατά γερά στα χέρια του το νήμα της ίδιας αντεργατικής πολιτικής που ακολούθησε μέχρι το 2004. Μιας πολιτικής που άφησε πίσω της εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, χιλιάδες να δουλεύουν στα «stage» ανασφάλιστοι, να είναι όμηροι των εργολάβων, αλλά και πάνω από 200.000 συμβασιούχους ομήρους του δικού του κομματικού κράτους. Το ΠΑΣΟΚ, κρατά γερά το νήμα μιας πολιτικής που είχε σαν αποτέλεσμα τις αθρόες ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και φουσκωμένους λογαριασμούς για τη λαϊκή οικογένεια. Μίζερους μισθούς για τους εργάτες και υπερκέρδη για τις επιχειρήσεις.

Γι' αυτό το έργο επαίρεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Και όσοι μπορεί να τρέφουν την αυταπάτη ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη σωστή του διάσταση. Είπε λοιπόν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ: «Θα τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Θα τιμήσει λοιπόν τη Στρατηγική της Λισαβόνας με την «ευελφάλεια» και Οδηγίες τύπου Μπολκενστάιν. Θα τιμήσει την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου που θεωρεί «επαγγελματική» την ασφάλιση των δημόσιων υπαλλήλων και αυξάνει στα 65 χρόνια την ηλικία συνταξιοδότησης των γυναικών. Θα τιμήσει δηλαδή, όλα όσα η κυβέρνηση της ΝΔ - ο μεγάλος της αντίπαλος - έχει συνυπογράψει για λογαριασμό της πλουτοκρατίας στις Βρυξέλλες.

Το φέουδο «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» δοκιμάστηκε. Ο λαός μας πλήρωσε ακριβά και τη «βαρονία» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί και οι δύο βαρονίες έχουν τον ίδιο αφέντη. Υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν την εξουσία και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Με αυτή την εξουσία και τις βαρονίες του πρέπει να αναμετρηθούν και στην κάλπη και μετά τις 5 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι. Και ο μόνος πραγματικός τους σύμμαχος σε αυτή την αναμέτρηση θα είναι το κάστρο του ΚΚΕ.


Γιάννης ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ