Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ψήφος για υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων

Το ξεπούλημα της ΒΦΛ και οι διώξεις αγωνιστών πρέπει να πάρουν απάντηση στην κάλπη, με τη στήριξη του ΚΚΕ, τονίστηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Με την ψήφο τους στις 4 του Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που ξεπουλά τα πάντα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), αλλά και την πολιτική που βάζει στο απόσπασμα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, για να υπηρετήσει τις αξιώσεις της πλουτοκρατίας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουν το ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες. Να παλέψουν για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει τις ανάγκες και τα συμφέροντά τους.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Καβάλα. Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, Δήμος Ζαχαριάδης, αναφέρθηκε σε δύο μείζονα ζητήματα που, όπως είπε, μαζί με το σύνολο της πολιτικής που υλοποιείται όλα αυτά τα χρόνια, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους. Το πρώτο είναι οι εξελίξεις στη ΒΦΛ και η στάση των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και των εκπροσώπων τους στην Αυτοδιοίκηση και τα συνδικαλιστικά όργανα.

Υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που έκανε το ΚΚΕ όλα τα τελευταία χρόνια για να λειτουργήσει το εργοστάσιο αποκλειστικά κάτω από δημόσιο έλεγχο, σε αντίθεση με τη ΝΔ που ήθελε να προχωρήσει η πώληση του εργοστασίου, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, που μιλούσε για λειτουργία με ιδιωτικά κεφάλαια και δημόσιο έλεγχο, καλλιεργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους.

Ο Δ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες του νομάρχη, που εμφανίζεται μεσολαβητής ανάμεσα στους εργαζόμενους και τον επιχειρηματία, ο οποίος έβαλε στο χέρι το σύνολο των μετοχών της ΒΦΛ, αλλά και στην επίθεση που εξαπέλυσε ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας εναντίον των εργαζομένων επειδή δεν προσέτρεξαν για βοήθεια στη ΓΣΕΕ. Κατήγγειλε ότι ενώ γνώριζαν τι θα γινόταν, δεν ανέλαβαν καμία πρωτοβουλία για να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων και του λαού του νομού. Και τώρα προετοιμάζουν τη συναίνεση των εργαζομένων για να αποδεχθούν ως τετελεσμένο γεγονός την πώληση.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι μοναδική λύση, στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, είναι ο αγώνας για να ανατραπεί η πώληση και η πάλη για την ανάπτυξη ενός Εθνικού Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας, που θα εξασφαλίζει φθηνά και καλής ποιότητας λιπάσματα για τους αγρότες και θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους.

Δεύτερο ζήτημα που πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφο αποτελεί η πολιτική διώξεων που στήνονται σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και στελεχών του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις που έγιναν στις αρχές του χρόνου έξω από τα καταστήματα της πολυεθνικής «Τζάμπο». Οπως είπε, αποτελεί συνέχεια των αγροτοδικείων και μαθητοδικείων που εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να κάμψουν κάθε φωνή αντίστασης στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Θυμίζουμε ότι συνολικά έχουν κληθεί να απολογηθούν 20 εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από την Καβάλα, την Ξάνθη και τη Δράμα. Ανάμεσά τους ο Γραμματέας της ΝΕ Καβάλας και μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, Δ. Ζαχαριάδης, ο Φάνης Γκερλεκτσής, μέλος της ΝΕ Καβάλας, ο Βασίλης Καταπόδης, Γραμματέας του ΝΣ Καβάλας της ΚΝΕ, και η Αναστασία Καραγεώργη, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδικάζεται την Τρίτη η προσφυγή τους ενάντια στις ομαδικές απολύσεις(2022-05-21 00:00:00.0)
Ερώτηση για να μην κλείσει η ΒΦΛ Καβάλας(2012-04-13 00:00:00.0)
Πάλη για δημόσια κοινωνικοποιημένη λιπασματοβιομηχανία(2009-05-13 00:00:00.0)
Παιχνίδια με άλλες 760 θέσεις εργασίας(2007-04-11 00:00:00.0)
Στην ανεργία για τα κέρδη του κεφαλαίου(2006-01-28 00:00:00.0)
Κρίσιμο ζήτημα ο προσανατολισμός του αγώνα(2006-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ