Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ - φραγμός στα αντιλαϊκά σχέδια

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Για τη συνέντευξη του Α. Βγενόπουλου για την «Ολυμπιακή», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχόλιό του, επισημαίνει:

«Ο λαός γνωρίζει πλέον απ' την ίδια του την πείρα ότι η "απελευθερωμένη" αγορά αερομεταφορών της ΕΕ, που προώθησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν μπορεί να διασφαλίσει φθηνή, ασφαλή και συχνή μεταφορά σ' όλες τις περιοχές της χώρας.

Οι μονοπωλιακοί όμιλοι που κυριαρχούν πλέον στις εγχώριες αερομεταφορές απαιτούν νέο πακτωλό κρατικών ενισχύσεων για τη διατήρηση των άγονων γραμμών και μεθοδεύουν νέες θυσίες εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στο βωμό της ανταγωνιστικότητας. Καθώς οξύνεται και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομίλων, αυξάνονται οι απαιτήσεις απ' την επόμενη κυβέρνηση για νέες ρυθμίσεις σχετικά με τη διανομή της μεγάλης πίτας των κερδών. Οποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εκλογές θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες και στον τομέα των αερομεταφορών. Απαιτείται η αντεπίθεση των πραγματικών παραγωγών του κοινωνικού πλούτου, του ίδιου του λαού για να αποτελέσουν οι αερομεταφορές λαϊκή περιουσία και να λειτουργούν με γνώμονα την κοινωνική ευημερία. Απαιτείται ισχυρό ΚΚΕ που θα βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά σχέδια της επόμενης μέρας των εκλογών και θα ανοίξει αυτόν τον ελπιδοφόρο δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ