Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Εδώ είναι Βαλκάνια

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς
Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς
Ο Goran Bregovic με την «Wedding Funeral Band» ξεσήκωσε τους χιλιάδες νέους και μεγαλύτερης ηλικίας που συνέχισαν να παρακολουθούν παρά τη βροχή, που άρχισε να πέφτει ταυτόχρονα με την έναρξη της συναυλίας, προχθές Πέμπτη, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων. Ηταν μια συναυλία που πήρε χαρακτήρα καταδίκης του ΝΑΤΟ και της βρώμικης επέμβασής του στη Γιουγκοσλαβία, καταγγελίας του ρόλου των ελληνικών κυβερνήσεων που ενέπλεξαν τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο Goran Bregovic, μιλώντας στον «Ρ», αναφέρθηκε στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, που είχε ως αποτέλεσμα μαζικές δολοφονίες αμάχων, καταστροφές στις υποδομές και τα μνημεία πολιτισμού της χώρας. Αναφέρθηκε στο δικό του αναγκαστικό ξεριζωμό, στη διάρκεια του οποίου βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και έμαθε για την αντίσταση του ελληνικού λαού.

Αυτή η ηρωική στάση του λαού μας, οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η ΚΟΘ του ΚΚΕ και δημιούργησε κίνημα αντίστασης στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων για το μακελειό στη Γιουγκοσλαβία, προβλήθηκε μέσα από το ημίωρο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε αμέσως πριν από τη μεγάλη συναυλία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ