Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ντοκιμαντέρ στο Λαύριο

Με 20 ταινίες, από οκτώ χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Παλαιστίνη, Τουρκία), υποδέχεται τους φίλους του κινηματογράφου το 12ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ στο Λαύριο, από 12-15/9 (Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο).

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη δύο σκηνοθετών που χάθηκαν πρόσφατα: Στον δικό μας, Νίκο Αντωνάκο και στον Κώστα Σφήκα. Στο πρόγραμμα υπάρχουν ταινίες με σταθερούς θεματικούς άξονες (εργασία, προσωπογραφίες, πολιτικό ντοκιμαντέρ) ενώ θα γίνει και ένα ειδικό αφιέρωμα στο σκηνοθέτη - παραγωγό - διευθυντή φωτογραφίας Νίκο Καβουκίδη, με προβολή των ταινιών «Μαρτυρίες», «Η στάχτη που μένει», «Περιπλανώμενες νότες». Στην ενότητα «Οι κριτικοί κινηματογράφου προτείνουν» θα προβληθεί η ταινία «Of Time and the City» του Τέρενς Ντέιβις. Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, από μέρους της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου, θα συντονίσει ο Νίνος Μικελίδης.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται: Συναυλία - αφιέρωμα στις μουσικές του Σταύρου Ξαρχάκου για τον κινηματογράφο με τίτλο «Η τέχνη της μουσικής επένδυσης στον κινηματογράφο» (12/9, 9 μ.μ.), έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ιακωβίδη με τίτλο «Το χρώμα του χρόνου - Λαύριο, Εικόνες Βιομηχανικής Μνήμης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ