Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πανηγυρισμοί για ... το ελάχιστο

Ανακοινώθηκε η διανομή ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους μαθητές της Α' Γυμνασίου

Με «καθρεφτάκια και χαντρούλες» που στόχο έχουν να θαμπώσουν γονείς και μαθητές, προκειμένου να καμουφλαριστεί ο ταξικός χαρακτήρας της εκπαίδευσης και η υποκατάσταση της μόρφωσης με δεξιότητες και κατάρτιση, οι υπουργοί Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλος και Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, προχώρησαν χτες στην πανηγυρική ανακοίνωση για τη διανομή ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές της Α' Γυμνασίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτέμβρη, θα διανεμηθεί από τα σχολεία στους γονείς κάθε μαθητή της Α' Γυμνασίου ένα κουπόνι αξίας 450 ευρώ, για την αγορά αυτού του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η διαδικασία, σύμφωνα με τα αρμόδια υπουργεία, θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτώβρη, όπου 126.000 μαθητές της Α' Γυμνασίου θα διαθέτουν το δικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο υπολογιστής αυτός θα περιλαμβάνει προεγκαταστημένα μαθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ προβλέπει ελεγχόμενη πλοήγηση στο διαδίκτυο. Παράλληλα, θα διανεμηθούν στα σχολεία 5.000 διαδραστικοί πίνακες.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να θαμπωθούν από τα κουπόνια των 450 ευρώ, που... τα έχουν πληρώσει οι ίδιοι από την τσέπη τους και είναι το ελάχιστο απ' όσα δικαιωματικά τους ανήκουν. Οι παραπάνω ανακοινώσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων, ενώ παράλληλα, σηματοδοτούν μεγάλα κέρδη για το μονοπώλιο των νέων τεχνολογιών που θα αναλάβει το πακέτο εξοπλισμού για τους μαθητές. Γονείς και μαθητές πρέπει πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι οι νέες τεχνολογίες είναι μόνο ένα εργαλείο, το περιεχόμενο του οποίου δεν αντιτίθεται στις γενικότερες πολιτικές κατευθύνσεις που υπαγορεύουν την εκπαίδευση της αμάθειας, των «δεξιοτήτων» αντί της γενικής στέρεης γνώσης, της εφήμερης κατάρτισης για τους μελλοντικούς απασχολήσιμους εργαζόμενους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ