Το πλαίσιο διεκδικήσεων και την οργάνωση της πάλης το επόμενο διάστημα συζήτησε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία
Motion Team |
ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ καλούν εργάτες και αγρότες, να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη ενάντια στα μονοπώλια |
Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ακόμα η ανάγκη να ενισχυθεί ο ταξικός χαρακτήρας των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων, ο συντονισμός της πάλης των εργατών όλων των κλάδων, η καθημερινή δράση των συνδικάτων ώστε - μεταξύ άλλων - να βαθαίνουν οι δεσμοί τους με τους εργάτες αλλά και να αποκαλύπτεται η δράση και ο ρόλος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ωστε να τίθεται ξεκάθαρα στους εργάτες πως, το ζήτημα δεν είναι αν στην κυβέρνηση είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, αλλά το ποια τάξη κυβερνά.
Στις 5 Σεπτέμβρη οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να γεμίσουν με εργάτες (φωτ. από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα περσινά εγκαίνια της ΔΕΘ) |
Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της «ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ» βγήκαν εξόρμηση με ανακοίνωση του σωματείου τους στα εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ. «Ξέρουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας. Και σε άλλα εργοστάσια υπάρχει το πρόβλημα αυτό, αφού κυβέρνηση και εργοδοσία συνεργάζονται άψογα και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, για την κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων. Γι' αυτό σας καλούμε να ενωθούμε και να παλέψουμε την εργοδοσία και να της πούμε πως εμείς οι εργαζόμενοι της ΒΙΠΕ Κιλκίς, και γενικότερα οι εργαζόμενοι του νομού, ενωνόμαστε για να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους» υπογράμμιζε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που μοίραζαν.
Σε μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με το ταξικό κίνημα διεκδικώντας μεταξύ άλλων διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ένταξη σε αυτά όλων των ειδικοτήτων και θέσεων εργασίας του κλάδου των χημικών βιομηχανιών, μισθούς και μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης για το βαρύ και ανθυγιεινό κλάδο της χημικής βιομηχανίας στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες, υπαλληλική αποζημίωση για όλους τους εργάτες του κλάδου, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.