Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10462

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ενόψει ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Καμιά επανάπαυση, μαζικά, δυναμικά, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντριβανίου στη Θεσσαλονίκη

  • «Ομοβροντία» δηλώσεων, ενόψει ΔΕΘ, των ΣΕΒ - ΕΒΕΑ, των επιχειρηματικών ομίλων που αξιώνουν συναίνεση, ακόμα και συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η προώθηση της πολιτικής ενίσχυσης του κεφαλαίου.
  • Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ διεκδικεί «σταθεροποίηση του τραπεζο-πιστωτικού συστήματος με κοινωνικό έλεγχο...», με «συμμετοχή του Δημοσίου για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών...» και «στοχευμένες κρατικές ενισχύσεις για τη στήριξη ...τομέων και κλάδων της ελληνικής οικονομίας...», δηλαδή ενίσχυση του κεφαλαίου.
  • Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που στο κέντρο της θα βρίσκεται η ικανοποίηση των σημερινών αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με πάλη εργατικής τάξης, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας.
  • Οταν η αστική τάξη ζητάει περισσότερα κέρδη, ισχυρή κυβέρνηση και συναίνεση, οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από ισχυρό ΚΚΕ και ρωμαλέο κίνημα κατά της πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των οικονομικών στηριγμάτων τους.

ΣΕΛ.  11  -  15

Eurokinissi

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ενιαίος φορέας δασοπροστασίας με τη γη λαϊκή περιουσία

Η αυθεντική λαϊκή πρωτοβουλία και οργάνωση για την προστασία των δασών, των ορεινών όγκων, της θάλασσας και όλου του φυσικού πλούτου της χώρας, δεν έχει τίποτα κοινό με τον εθελοντισμό που οργανώνεται από τις επιχειρήσεις. Ο λαός, η νεολαία πρέπει να οργανώσουν το δικό τους ρωμαλέο κίνημα απέναντι στον εθελοντισμό των μονοπωλίων. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο ενιαίος φορέας δασοπροστασίας χρειάζεται πολιτική που θα αντιμετωπίζει τα δάση ως λαϊκή περιουσία-κοινωνικό αγαθό, θα εξασφαλίζει τον κεντρικό σχεδιασμό και θα έχει καταργήσει κάθε ατομική ιδιοκτησία και εμπορευματοποίηση της γης.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5  -  8,   10


ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Αύριο η συγκέντρωση ενάντια στον αντικομμουνισμό

Στις 7 μ.μ. η εκδήλωση, που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  2
Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ
Ανεκτίμητο κεφάλαιο του λαϊκού κινήματος της Ελλάδας

ΣΕΛ.  21  -  22
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κορύφωση και νέα αφετηρία της πάλης

Απλώνονται σ' όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις. Στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη στον ιστορικό χώρο του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  16   -   17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ