Τρίτη 7 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Προσκλητήριο νέων αγώνων

Μετά το ΠΑΜΕ, μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν κήρυξη απεργίας από τη ΓΣΕΕ, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση

Την πρόταση του ΠΑΜΕ για προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας την πρώτη μέρα που το νομοσχέδιο θα συζητιέται στη Βουλή και την απαίτηση για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, θα καταθέσουν σήμερα στελέχη του, στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που γίνεται στη ΓΣΕΕ, ενόψει και της ολομέλειας της διοίκησης της Συνομοσπονδίας την Πέμπτη.

Ηδη, όμως, η πίεση που ασκείται στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ γίνεται κάθε μέρα και πιο ασφυκτική, αφού μια σειρά από συνδικάτα παίρνουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και πυκνώνουν τις εκκλήσεις τους για συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων, μπροστά στην αντεργατική εμμονή της κυβέρνησης, που επιβεβαιώθηκε και στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Η δυναμική συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική μπορεί να φέρει αποτελέσματα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), και καλεί τη ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα, άλλες ομοσπονδίες και σωματεία στην κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας.

«Να σταματήσει το διάλογο-απάτη και να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργία την πρώτη μέρα συζήτησης στη Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου», καλεί τη ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης και υπογραμμίζει την ανάγκη η εργατική τάξη όχι μόνο να μην παραδώσει τα δικαιώματά της αλλά να διεκδικήσει και νέα.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ζητά από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρτας, «με στόχο την πίεση της κυβέρνησης για ν' αναιρέσει την απόφασή της για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που όχι μόνο δε μειώνουν την ανεργία αλλά δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στους εργαζόμενους».

Να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις μέχρις ότου η κυβέρνηση αποσύρει τις προτάσεις της, ζητά από τη ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Χανίων. Προτείνει μάλιστα την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης εντός του Νοέμβρη με προοπτική ακόμη μεγαλύτερης κλιμάκωσης του αγώνα.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη απόφαση πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού, τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Λάρισας, Φωκίδας, Αγρινίου, Ζακύνθου, Νάουσας και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία.

Συγκεντρώσεις

Στο μεταξύ, σωματεία και συντονιστικές επιτροπές «ζεσταίνουν» το κλίμα της αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική, με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που αρχίζουν να διοργανώνουν. Την Πέμπτη στις 7 το βράδυ το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του νησιού σε κοινή δράση κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία και παιδεία, στις ανατιμήσεις των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης. Την απόσυρση των μέτρων ζητά και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Συλλαλητήριο την ίδια μέρα στις 6 μ.μ. διοργανώνει στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Νομού Αρκαδίας. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, απαιτώντας επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, ημερομίσθια και επιδόματα ανεργίας. Ζητά, επίσης, να σταματήσουν οι ψευτοδιάλογοι των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση, που οι πλειοψηφίες τους αδρανούν σκόπιμα, επιδιώκοντας την εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων και τον παροπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ