Σάββατο 1 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ταξιδεύει σε όλη τη χώρα

«Σοσιαλισμός: Η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα» είναι το σύνθημα του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που με εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά, σε γειτονιές και πλατείες, έχει ξεκινήσει το καλοκαιρινό του ταξίδι, με ορίζοντα την κορύφωσή του το Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται αυτές τις μέρες οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο, στο Πάρκο Κατερίνης, το διήμερο φεστιβάλ της ΝΟ Πιερίας της ΚΝΕ. Σήμερα, από τις 9 και μετά θα γίνει ομιλία από τον Γ. Σαβίδη, γραμματέας της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και θα ακολουθήσουν: αφιέρωμα στους Μαρία Δημητριάδη και Ναζίμ Χικμέτ (Λαϊκή σκηνή), συναυλία με νεανικά συγκροτήματα (ALHAZRED, AGAIN, ΒΟΥΒΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ) (Νεανική σκηνή), λαϊκό γλέντι (Λαϊκή σκηνή).
  • Προφεστιβαλική εκδήλωση προς τιμή του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λήμνο, σήμερα, Σάββατο στις 9 το βράδυ, στο Κοντοπούλι, όπου ήταν ένας από τους τόπους εξορίας του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κεντρική ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων καθώς και αφιέρωμα στα μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Ρίτσου.
  • Σήμερα, Σάββατο στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, στις 9 το βράδυ θα γίνει προφεστιβαλική εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος, γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ. Για τη ζωή και το έργο του ποιητή θα μιλήσει ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Κολοβός.
  • Σήμερα, Σάββατο, στις 9 το βράδυ στην παραλία της Πρέβεζας (πλατεία Ανδρούτσου) θα γίνει εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Ελταχήρ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα προηγηθεί αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο και θα ακολουθήσει έντεχνο λαϊκό τραγούδι με τον Θωμά Φώτη και συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.
  • Αύριο, Κυριακή, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, προφεστιβαλική εκδήλωση στις 8.30 το βράδυ, στη Νομαρχία, με ομιλητή τον Γιώργο Ελταχήρ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η ΚΝΕ σε συνεργασία με το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Πτολεμαΐδας, διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εθνική Αντίσταση και το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, ποιήματα, προβολές, έκθεση σπάνιου φωτογραφικού υλικού με αγωνιστές της περιοχής μας κλπ.
  • Την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στο Μαρτίνο, το ΝΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση, με ομιλητή τον Λ. Ψωρογιάννη, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταξιδεύει σε πόλεις και νησιά(2009-08-07 00:00:00.0)
Ταξιδεύει σε όλη τη χώρα(2009-07-29 00:00:00.0)
Πλούσιες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα(2009-07-28 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»(2007-08-05 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»(2007-07-27 00:00:00.0)
Γιορτές σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις(2000-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ